21 Μαρ 2014
0 σχόλια

"49 λόγοι για τους οποίους αγαπάμε την Ελλάδα"

Τους "49 λόγους που αγαπάμε την Ελλάδα" περιγράφει το Buzzfeed σε ένα φωτογραφικό του αφιέρωμα που ξεκινά από τον τρόπο ζωής, προχωρά με τις παραλίες, πηγαίνει στο φαγητό και καταλήγει στα... Εξάρχεια, στο θέατρο, τη φιλοσοφία και τη Δημοκρατία. 

Στους πέντε πρώτους λόγους αναφέρει πως οι Έλληνες παίρνουν το χρόνο τους, ζουν τις όμορφες στιγμές, έχουν πάθος, τους αρέσει να σκέφτονται όπως έκαναν οι πρόγονοί τους και μιλάνε πολύ, ενώ έχουν διατηρήσει στενή επαφή με τη φύση.

Συνεχίζει λέγοντας ότι για τους Έλληνες ο χρόνος με την οικογένεια είναι βασική προτεραιότητα και κάνουν πάρτι σαν να είναι η τελευταία ημέρα τους.


Στη συνέχεια αναφέρεται στους διάφορους κατακτητές στην ιστορία της χώρας, δηλαδή τους Ρωμαίους, τους Σταυροφόρους, τους Βενετούς και τους Τούρκους (που έμειναν παραπάνω από τους άλλους όπως εξηγεί) και πώς άλλαξαν τον τόπο.

Εξυμνεί τις φυσικές ομορφιές: Τα βουνά της Κρήτης, τις παραλίες στην Πελοπόνησο, το Ιόνιο κ.α., τα νησιά των Κυκλάδων, την πόλη της Κέρκυρας, ενώ προχωρά - και στέκεται - στο ελληνικό φαγητό.

Σημειώνει ότι είναι πολύ περισσότερα από το σουβλάκι, καθώς περιλαμβάνει σπουδαία θαλασσινά, χόρτα, σύκα που φυτρώνουν παντού όπως αναφέρει και γλυκά. Το πρωινό είναι ιδιαίτερο και ο καφές είναι σοβαρή υπόθεση.

Προσθέτει ότι οι Έλληνες φτιάχνουν επίσης πολύ καλή μπίρα - αν και παραλείπονται τα κρασιά.

Αναφέρει πως η Αθήνα είναι μία από τις πιο υποεκτιμημένες πόλεις στον κόσμο, ενώ η νυχτερινή ζωή της κρατά ως το πρωί. Κάνει ειδική αναφορά στη Βαρβάκειο και στα Εξάρχεια που "δεν θα παραδοθεί".

Συνεχίζει περιγράφοντας τα κυριότερα αρχαία μνημεία και λέγοντας ότι εδώ γεννήθηκε το θέατρο, η φιλοσοφία και η Δημοκρατία.

Καταλήγει λέγοντας ότι ενώ όλος ο κόσμος ανησυχούσε για την Ελλάδα, ίσως είναι η Ελλάδα που θα έπρεπε να ανησυχεί για τον κόσμο.

                                      Οι Έλληνες παίρνουν τον χρόνο τους
                                                      Έχουν πάθος

                                            Είναι φιλόσοφοι και ρήτορες

                                         Έχουν καλή επαφή με τη φύση

                            Θεωρούν την οικογένεια το πιο σημαντικό πράγμα

Διαβάστε όλο το αφιέρωμα

Με πληροφορίες από το: nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top