17 Απρ 2014
0 σχόλια

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ:Εφιάλτης η ανεργία

«Καλπάζει» η ανεργία στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με αποτέλεσμα οι νέοι –κυρίως- άνθρωποι να βρίσκονται σε μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο. 

Το πρόβλημα αυτό επιδείνωσε ακόμη περισσότερο η οικονομική κρίση, που οδήγησε πολλούς κατοίκους να δίνουν σκληρή «μάχη» για την επιβίωση…

Μοναδική ελπίδα για τους νέους της ευρύτερης περιοχής, αποτελούν τα διάφορα προγράμματα που υλοποιούνται κυρίως με διάρκεια πέντε μηνών από τοπικούς φορείς, τα οποία ωστόσο δίνουν πρόσκαιρη ανάσα και μόνο σαν «μπαλώματα» μπορούν να χαρακτηριστούν!


Το γεγονός αυτό μάλιστα συχνά σχολιάζεται αρνητικά από πολλούς δημότες, οι οποίοι κάνουν λόγο για «φαύλο κύκλο» από τον οποίο εξαρτιέται μεγάλος αριθμός ανέργων, που δεν έχουν άλλη επιλογή για απασχόληση και με ό,τι συνεπάγεται αυτό…

Επί σειρά ετών στην παραπάνω περιοχή δεν υπήρξε κάποιο αναπτυξιακό έργο που θα έφερνε θέσεις εργασίας στους κατοίκους, κάτι για το οποίο σημαντική ευθύνη φέρουν τόσο η κεντρική εξουσία , αλλά και οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς.

Η παραγωγή

Αυτή τη στιγμή στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, η αγροτική παραγωγή- κυρίως στις πεδινές περιοχές- είναι αυτή που αποφέρει το βασικό εισόδημα σε κατοίκους, ενώ στα ορεινά μόνο όσοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία δεν κινδυνεύουν άμεσα να πεινάσουν!

Σταδιακά στην Κρέστενα αλλά και στην Ανδρίτσαινα και στην Καλλιθέα, οι δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν η μία μετά την άλλη και μαζί «νέκρωσαν» και οι περιοχές αυτές.

Όπως έχει επισημάνει στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων κ. Χρήστος Πλατής, η κίνηση στα καταστήματα της έδρας του δήμου είναι υποτονική καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους , ακόμη και στις περιόδους των εορτών αλλά και των εκπτώσεων…

Το γεγονός αυτό οφείλεται στην οικονομική «καθίζηση» που έχουν υποστεί οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που επί το πλείστον πλέον συντηρούνται με τις συντάξεις των μεγαλύτερων!

Από την πλευρά της η κ. Μαρία Μιχαλακοπούλου που διαμένει στην ορεινή περιοχή , βλέπει σαν μόνη λύση την κτηνοτροφία με την οποία ασχολείται και ο γιος της. Επίσης σαν το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα χαρακτηρίζει την ανεργία και ο νεαρός Χρήστος Νικολακόπουλος στα Μακρισια, ο οποίος τονίζει την ανάγκη να υπάρξει άμεση λήψη μέτρων από τους αρμοδίους.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top