17 Ιουλ 2014
0 σχόλια

Πρωτοβουλία Αυγερινοπούλου για το διαδίκτυο σε Διάσελα, Ανδρίτσαινα, Κρέστενα

Πρωτοβουλία ανέλαβε η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ. Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου για το διαδίκτυο στα Διάσελα, καθώς και σε όλο τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Σε επικοινωνία της με το γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών κ. Μανώλη Δασκαλάκη η Βουλευτής Ηλείας


 μετέφερε το αίτημα του Προέδρου του Δ.Δ Διάσελων, αλλά και άλλων εκπροσώπων ορεινών περιοχών του Νομού για ταχύτερη εγκατάσταση ασύρματου δικτύου ΄Ιντερνετ επισημαίνοντας ότι η έλλειψη του προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων, όπως είναι μεταξύ άλλων, η συνταγογράφηση φαρμάκων και η επικοινωνία με δημόσιες υπηρεσίες.

Η Ηλεία Βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση για το wi-fi και τον Φεβρουάριο του 2013 επισημαίνοντας ότι η έλλειψη διαδικτύου στερεί από τους κατοίκους δυσπρόσιτων περιοχών τη δυνατότητα επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς δεν υφίστανται πολλές δυνατότητες για ψυχαγωγία, εκπαίδευση ή εξεύρεση εργασίας.

 Η Βουλευτής ενημερώθηκε ότι το πρόγραμμα για  ασύρματο διαδίκτυο (wi-fi) αναμένεται να ξεκινήσει το Φθινόπωρο και να έχει ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων υπάρχει πρόβλεψη να τοποθετηθεί στα Διάσελα, τα Μακρίσια, το Καλλίκωμο, τη Βρύνα, την Ανδρίτσαινα και την Καλλιθέα.

Το σύστημα θα τοποθετηθεί σε σημεία, που έχει υποδείξει ο Δήμος.
Επιπλέον, μόνιμη λύση με σύνδεση ADSL και γρήγορες ταχύτητες θα δώσει το σύστημα για τις λεγόμενες «λευκές περιοχές» (Rural) και θα ολοκληρωθεί εντός διετίας.

Το έργο ύψους 161.077.032 €  κατακυρώθηκε την 1η Ιουλίου και αναμένεται να λάβει έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς θα γίνει με δημόσια χρηματοδότηση και με ΣΔΙΤ.

Η τοποθέτηση του αναμένεται να ξεκινήσει και αυτή το Φθινόπωρο και θα αφορά το 40% της ελληνικής επικράτειας, σε περιοχές όπου οι ιδιώτες δεν είχαν κατασκευάσει δίκτυο με δικά τους κεφάλαια, εξαιτίας του μικρού οικονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές με μικρό πληθυσμό.

Πηγή: ionionfm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top