19 Ιουλ 2014
0 σχόλια

ΗΛΕΙΑ: Πατέρας και γιος έστησαν επιχείρηση... χασίς στη Φρίξα!

Συνελήφθησαν την Παρασκευή το μεσημέρι στη Φρίξα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες (πατέρας και γιος), ηλικίας 56 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη), παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή.


Οι δράστες καλλιεργούσαν σε πλαγιά ελαιοπερίβολου ιδιοκτησίας τους, σαράντα εννέα (49) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 60 εκατοστά μέχρι 1,5 μέτρο περίπου, στα οποία παρείχαν κάλυψη με φυσική βλάστηση.

Για την καλλιέργεια των φυτών οι δράστες χρησιμοποιούσαν πλαστικό ποτιστικό σωλήνα με σταγονίδια, τον οποίο είχαν συνδεδεμένο με δύο πλαστικές δεξαμενές νερού χωρητικότητας τριών τόνων. Η άντληση του νερού γινόταν με βενζινομηχανή ποτίσματος η οποία βρέθηκε κρυμμένη σε βλάστηση κοντά στις δεξαμενές, ενώ το νερό μεταφερόταν σε αυτές από κοντινή πηγή.

Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν ακόμα δύο πλαστικά κυπελάκια φυτωρίου με ισάριθμα φυτά σε ανάπτυξη και δεκαοκτώ ξερά δενδρύλλια κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των δραστών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο κυνηγετικά όπλα τα οποία κατείχαν παράνομα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των κυνηγητικών όπλων προέκυψε ότι το ένα είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια από 68χρονο ημεδαπό στο Σαμικό Ηλείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ενώ τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν.

patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top