30 Ιουλ 2014
0 σχόλια

«Mystagogea» Η Αρκαδία είναι η γη που γέννησε τον άνθρωπο (photos&video)

Όσοι είχαν την τύχη και την χαρά να παραβρεθούν στην προβολή του πρώτου ντοκιμαντέρ για την Αρκαδία το οποίο είναι διεθνούς παράγωγης, το μόνο σίγουρο είναι ότι όμοιο του δεν έχουν ξαναδεί.

Η DeepGreece.com και η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία παρουσίασαν την Avant Première της ταινίας τεκμηρίωσης «Mystagogea» στο Παγκόσμιο Αρκαδικό Συνέδριο, τη Δευτέρα 28 Ιουλίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.


Το ντοκιμαντέρ έχει στόχο να τεκμηριώσει για πρώτη φορά τη γένεση των σύγχρονων παγκόσμιων περιαστικών μύθων στην Αρκαδική μυθολογία.

Ελάχιστοι άνθρωποι είναι ενήμεροι για την προέλευση της μυθολογικής κουλτούρας των περισσότερων θρησκειών, όπως και για τις ομιχλώδεις πηγές των μύχιων θεωρήσεών τους περί Αρκαδίας.

Γιατί είναι βέβαιο ότι ο όρος Αρκαδία, υπάρχει στις συνειδήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων, έστω κι αν οι περισσότεροι απ' αυτούς αγνοούν εντελώς την γεωγραφική και ιστορική πραγματικότητά της.

Η Γεωγραφία της Αρκαδίας, έχει υποστεί πολλές πραγματικές όσο και ιδεατές αλλαγές. Τα πραγματικά όριά της άλλαξαν τόσες φορές, όσες είναι οι κορυφές των βουνών της, μα τούτο δεν είναι τίποτα μπροστά στα πολιτισμικά σύνορά της. Αυτά επεκτάθηκαν τόσο που κάλυψαν σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι απίστευτο το πώς αυτή, η μεταξύ των πελοποννησιακών ορέων Αρκαδική γη, τεντώθηκε τόσο πολύ, τόσο μακριά, τόσο απόλυτα.

Είναι η γη που γέννησε τον άνθρωπο και τις περισσότερες από τις ιδέες που εξακολουθούν να ζουν σήμερα. Έστω και συμπιεσμένες κάτω από τις σύγχρονες θρησκείες, υπάρχουν αρραγείς κι αθάνατες σε σχεδόν όλο τον πλανήτη.



Δείτε φωτογραφίες στο: arcadiaportal.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top