21 Σεπ 2014
0 σχόλια

Το κάστρο Χλεμούτσι αφηγείται το ταξίδι του στο χρόνο - Από τις 26 έως 28 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 

Η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς  (Ε.Η.Π.Κ.) από τις 26 έως 28 Σεπτεμβρίου 2014,


με γενικό τίτλο «Τα πρόσωπα του Χρόνου» σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε θεματική περιήγηση με τίτλο «Το κάστρο Χλεμούτσι αφηγείται το ταξίδι του στο χρόνο…», που θα πραγματοποιηθεί στον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο.

Συγκεκριμένα:

Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η θεματική περιήγηση απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Ε' & ΣΤ' Δημοτικού), καθώς και σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης και θα πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένες ώρες (9.00, 11.30).

Ουσιαστικά πρόκειται για μία αφήγηση του κάστρου Χλεμούτσι με σκηνικό το ίδιο το μνημείο. Η θεματική περιήγηση είναι επικεντρωμένη στο χρονικό της ίδρυσης του κάστρου, στις φάσεις κατασκευής του, στις διαδοχικές κατακτήσεις και τις μεταγενέστερες επεμβάσεις του, αλλά και στις νεώτερες εργασίες στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του χώρου, μέσα από την υιοθέτηση νέων χρήσεων.

Η περιήγηση εμπλουτίζεται με προβολή παρουσίασης.

Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Για το ευρύ κοινό, θεματική περιήγηση με θέμα την ιστορία του κάστρου Χλεμούτσι και σκηνικό το ίδιο το μνημείο.

Η θεματική περιήγηση θα πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένη ώρα (11.00) και θα αφορά επίσης στο χρονικό της ίδρυσης του κάστρου, στις φάσεις κατασκευής του, στις διαδοχικές κατακτήσεις και στις μεταγενέστερες επεμβάσεις του, αλλά και στις νεώτερες εργασίες στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του χώρου, μέσα από την υιοθέτηση νέων χρήσεων. Η περιήγηση εμπλουτίζεται με προβολή παρουσίασης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή, καθώς θα τηρηθεί αυστηρώς σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά θεματική περιήγηση: 30 άτομα.

Για τα σχολεία, δηλώσεις συμμετοχής έως και Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2623095033 και 2623095920, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8.00 – 14.30 (Ν. Ράλλη, Ε. Κρητικού, Δ. Κοτροκόη).
Είσοδος δωρεάν.

Φωτογραφία Γιάννης Θεοδωρόπουλος
Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top