28 Σεπ 2014
0 σχόλια

Ηλεία: «Αργός» θάνατος για 54χρονη

«Αργό» θάνατο βιώνει εδώ και λίγα χρόνια μία 54χρονη στο Καλλίκωμο, καθώς ζει σε συνθήκες απόλυτης ένδειας και με παραβιασμένο κάθε στοιχειώδη κανόνα υγιεινής.

Ζώντας σε ένα παλιό και ερειπωμένο σπίτι στο χωριό μαζί με την 90χρονη πεθερά της, η 54χρονη προσπαθεί να συμβιβαστεί με τη σκληρή τύχη που της επεφύλαξε η μοίρα.


Μονίμως ξαπλωμένη σε ένα σκισμένο στρώμα, σκεπασμένη με ένα βρώμικο σεντόνι και φορώντας πάντα τα ίδια ρούχα, η λιπόσαρκη Γεωργία κοιμάται και ξυπνά με τις φωτογραφίες του γάμου της στο προσκεφάλι της.

Τα προβλήματα νοητικής στέρησης που αντιμετωπίζει, δεν της επιτρέπουν να αυτοσυντηρείται, ενώ και η 90χρονη πεθερά της βιώνει τα προβλήματα που συνοδεύουν τον ερχομό των γηρατειών.

Η κατάσταση της 54χρονης επιδεινώθηκε πριν από δύο μήνες, όταν προσπάθησε να σηκωθεί από το κρεβάτι αλλά δεν τα κατάφερε, με συνέπεια να σπάσει το ισχίο της και να υποβληθεί σε εγχείρηση στο νοσοκομείο του Πύργου.

Η επιστροφή από το νοσοκομείο σήμανε και την επιστροφή στην κόλαση… Η 54χρονη Γεωργία πλέον είναι καταβεβλημένη και σωματικά και ψυχολογικά, ενώ και οι στιγμές έντασης με τη γηραιά πεθερά της είναι αναπόδραστες.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι του χωριού στην εφ.Πατρίς, ορισμένοι γείτονες και συγγενείς προσπαθούν όσο μπορούν να βοηθήσουν, αλλά η κατάστασή της δεν είναι αντιμετωπίσιμη αν δεν παρέμβουν δραστικά τοπικοί οι φορείς που εκπροσωπούν το όποιο κράτος πρόνοιας απέμεινε στην Ελλάδα, τόσο σε κεντρικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο

«Χτυπημένη» σκληρά από τη μοίρα…

Η Γεωργία στάθηκε κακορίζικη, τα «χτυπήματα» της μοίρας ήταν βάναυσα και απανωτά. Έχασε σε μικρή ηλικία τους γονείς της, ενώ πριν από επτά χρόνια ο σύζυγός της σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Έμεινε πίσω με τον μικρό της γιο και την πεθερά της, να προσπαθούν να επιβιώσουν και να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί, δίχως όμως επιτυχία.

Η διαμόρφωση αυτού του επιβαρυντικού περιβάλλοντος για την ανατροφή του ανήλικου γιου της 54χρονης, ήταν που ανάγκασε την Υπηρεσία Πρόνοιας Ηλείας να παρέμβει πριν από δύο χρόνια και να αναθέσει την ανατροφή του σε ειδικό Κέντρο Στήριξης στην Κομοτηνή.

Όπως δήλωσαν και οι περίοικοι, έμοιαζε με την καλύτερη λύση για όλους…

Σήμερα, ύστερα από δύο χρόνια, μακρινοί συγγενείς και κάτοικοι του Καλλικώμου που είναι γνώστες της κατάστασης και έχουν συνδράμει στην αντιμετώπιση της κατάστασής της, εκφράζουν την αγωνία τους και μέσω της εφ.Πατρίς ζητούν από την Πολιτεία να παρέμβει εκ νέου για να της δώσει το δικαίωμα να ζήσει μια αξιοπρεπέστερη ζωή.

«Θέλουμε να τη δούμε να ξαναγελά έστω και για λίγο και να μην έχει πια το απλάνες βλέμμα που μας γεμίζει θλίψη όταν την επισκεπτόμαστε» δήλωσε χαρακτηριστικά άνθρωπος που γνωρίζει καλά την κατάστασή της.

Ράνια Τζαβάρα
Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top