20 Σεπ 2014
0 σχόλια

Ανέχεια στα χωριά της Ηλείας!

Εποχές περασμένων δεκαετιών βιώνουν οι κάτοικοι σε πολλές αγροτικές περιοχές της Ηλείας, λόγω της ανεργίας αλλά και της δραματικής συρρίκνωσης του εισοδήματός τους, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και αρκετοί κάτοικοι που επέστρεψαν από μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά οι προσδοκίες τους μάλλον μέχρι στιγμής έχουν διαψευστεί, αφού  διαπιστώνουν ότι και στην επαρχία τα  πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα…


Επί το πλείστον μετά και την καθίζηση που έχει υποστεί η οικοδομή αλλά και τα τεχνικά έργα, η απασχόληση των ανθρώπων της υπαίθρου έχει στραφεί στον αγροτικό τομέα όπου κι εκεί όμως παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα.

Προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων,  σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής, τις ζημιές, τις μικρές καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τη συνεχή μείωση των ενισχύσεων από την Ε.Ε. «Η κύρια απασχόληση μετά από την επιστροφή μου από την Αθήνα είναι οι αγροτικές καλλιέργειες, όπου υπάρχουν αρκετές δυσκολίες προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα εισόδημα.

Παρ’ όλα αυτά η προσπάθειά μας  επικεντρώνεται πλέον στον αγροτικό τομέα» δήλωσε ο κ. Φώτης Κοταράς (φωτό) από το Πλουτοχώρι.

Διάβασε περισσότερα στην: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top