2 Σεπ 2014
0 σχόλια

Ηλείοι μαθητές των ΕΠΑΛ: Διέλυσαν το «σχολείο» τους, αυτοί όμως πέτυχαν!

Πέρασαν την πόρτα των ΑΤΕΙ με στήριγμα τον απολυμένο καθηγητή τους

Κανείς δεν περίμενε, πριν ακριβώς ένα χρόνο, όταν ανακοινώθηκε η κατάργηση του Τομέα Υγείας των ΕΠΑΛ και η απόλυση των εκπαιδευτικών που δίδασκαν σε αυτόν, ότι κάποιοι μαθητές θα κατάφερναν, παρά τις αντιξοότητες που δημιούργησε η απόφαση αυτή, να προσπεράσουν τα εμπόδια και να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Και μπορεί στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ο Τομέας Υγείας λειτουργούσε με αρκετές ειδικότητες και ικανό αριθμό εκπαιδευτικών, οι Ηλείοι μαθητές που εισάγονταν στα ΑΤΕΙ της χώρας, να ξεπερνούσαν τους 40, φέτος, η αναιτιολόγητη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τον πολυπληθέστερο τομέα των ΕΠΑΛ, οδήγησε στον περιορισμό των επιτυχόντων.

Συνολικά, μόλις 18 μαθητές των ΕΠΑΛ της Ηλείας που βίωσαν λίγο πριν το πτυχίο, την άδικη και αιφνιδιαστική κατάργηση του τομέα τους (2ο ΕΠΑΛ Πύργου, 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, ΕΠΑΛ Κρεστένων) τα κατάφεραν, αρκετοί εκ των οποίων, στηριζόμενοι αποκλειστικά στην ανιδιοτελή προσφορά ενός και μόνο καθηγητή. Ενός ανθρώπου, που από τη μια στιγμή στην άλλη, έχασε τη δουλειά του, όμως δεν ξέχασε ούτε λεπτό, τους μαθητές του.

Ο Λεωνίδας Λαμπρόπουλος, απολυμένος καθηγητής του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου, μέσα από τους χώρους του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά, για όλα εκείνα τα παιδιά που ξαφνικά έμειναν μετέωρα και με το φόβο ότι η αποτυχία τους ήταν δεδομένη.

Με τους πρώτους ωρομίσθιους να φθάνουν στα ΕΠΑΛ, τέλη Γενάρη, μόλις το πρώτο 4μηνο της σχολικής χρονιάς τελείωνε, η διδασκαλία των πανελληνίως εξεταζομένων μαθημάτων δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να αφομοιωθεί από τους μαθητές, εάν δεν υπήρχε το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Σήμερα, ο άνθρωπος που ενέπνευσε όλους όσους θέλησαν να μην εγκαταλείψουν το όνειρο τους και να συνεχίσουν να αγωνίζονται αξιοπρεπώς, μιλά στην «Πρωινή», όπως και τρείς από τους τέσσερις συνολικά επιτυχόντες μαθητές που έμειναν μαζί του, μέχρι το τέλος της προσπάθειας…

Διονυσία Κωστερέ, ΕΠΑΛ Κρεστένων, Νοσηλευτική ΤΕΙ Πάτρας
Εργαζόμενη ήδη ως νοσηλεύτρια Δ.Ε. στο Νοσοκομείο Πύργου, η Διονυσία Κωστερέ από το ΕΠΑΛ Κρεστένων, θέλησε να αναβαθμίσει το πτυχίο της και τα κατάφερε καθώς εισήχθη 4η στη Νοσηλευτική του ΤΕΙ Πατρών!

Σταυρούλα Κωνσταντοπούλου, 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, Λογοθεραπεία ΑΤΕΙ Πατρών
«Πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά, είδαμε τον κόσμο μας να καταρρέει. Η κατάργηση των ειδικοτήτων του τομέα Υγείας, ένα χρόνο πριν αποφοιτήσουμε, ήταν ένα γερό χτύπημα για όλους μας.

Μαριάννα Χροναράκη, 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, Μαιευτικής ΑΤΕΙ Αθήνας
«Την αρχική μου απογοήτευση από την κατάργηση της ειδικότητας του τομέα Υγείας που είχα επιλέξει, διαδέχτηκε το πείσμα το οποίο σε συνδυασμό με την ανιδιοτελή προσφορά του απολυμένου μας καθηγητή κ. Λεωνίδα Λαμπρόπουλου, βοήθησε στην πραγματοποίηση του ονείρου μου. Παρακολουθώντας τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, κατάφερα να εισαχθώ στο ΑΤΕΙ Μαιευτικής Αθήνας και μάλιστα στη 12η θέση.

Λεωνίδας Λαμπρόπουλος: «Καλή συνέχεια παιδιά μου!»
Με βασικό κίνητρο την ανιδιοτελή αγάπη για τους μαθητές του, ο εκπαιδευτικός Λεωνίδας Λαμπρόπουλος, παρότι απολύθηκε, στάθηκε βράχος δίπλα τους και τους βοήθησε να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κική Κολοβέρου
Δείτε το αναλυτικά στην: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top