19 Σεπ 2014
0 σχόλια

Ηλεία: Κόπηκε στα δύο η Φρίξα

Προσπάθεια μηνών για την αποκατάσταση – Συνεχίζεται το μαρτύριο για το χωριό της Κρέστενας

Τελειωμό δεν έχει το μαρτύριο των καθιζήσεων στη Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Τα εδάφη σε αυτή τη μεριά της Ηλείας επηρεάζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από υπόγειες πηγές, οι οποίες απειλούν να καταστρέψουν ένα ολόκληρο χωριό και να ξεσπιτώσουν οικογένειες.


Το πρόβλημα της Φρίξας είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια, όμως από τη μια δεν προχώρησαν τα σχέδια για την μετεγκατάσταση του οικισμού σε έκταση έξω από την Κρέστενα, από την άλλη οι κάτοικοι αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, τον τόπο που βρίσκονται οι περιουσίες τους.

Μετά τον περσινό χειμώνα όπου παρουσιάστηκαν δεκάδες προβλήματα σε δρόμους και σπίτια, από το περασμένο Πάσχα και μετά παρουσιάστηκε μια σημαντική καθίζηση που παρέσυρε τον κεντρικό δρόμο και έκοψε στα δύο το χωριό.

Λίγο έλλειψε να αποκαλυφθούν οι τάφοι στο νεκροταφείο του χωριού, όταν άρχισαν να υποχωρούν τμήματα του δρόμου ακριβώς δίπλα. Ευτυχώς για τους κατοίκους, η καθίζηση σταμάτησε και δεν παρέσυρε το νεκροταφείο και άλλους χώρους του χωριού.

Όμως η ζημιά που προκλήθηκε στον κεντρικό οδικό άξονα του χωριού είναι τεράστια. Ο δρόμος υποχώρησε σε βάθος έξι μέτρων και άρχισε να αναβλύζει νερό από το υπέδαφος.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα τεχνικά συνεργεία του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, ώστε να μπορέσουν ασφαλίσουν το σημείο και να μην υπάρξει περαιτέρω εξέλιξη του φαινομένου.

Του Γιάννη Σπυρούνη
Διάβασε περισσότερα εδώ: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top