16 Σεπ 2014
0 σχόλια

Ποια είναι τα κορίτσια του πόλο που πάτησαν στην κορυφή της Ευρώπης

Στην κορυφή της Ευρώπης η Εθνική Πόλο νεανίδων καθώς πήρε την πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων γυναικών υδατοσφαίρισης στην Ιταλία...

Τα... κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, «σήκωσαν» την Ελλάδα και πάλι στις πλάτες τους καθώς κατέκτησαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Όστια της Ιταλίας. Στον τελικό με τους διοργανωτές και στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο, πόντο με το σκορ να λήγει στο πρώτο οκτάλεπτο 2-2.


Στη δεύτερη περίοδο, ο Μορφέσης είχε στήσει εξαιρετικά την ομάδα και αυτό φάνηκε λόγω το ότι η Εθνική Ελλάδος, άρχιζε να χτίζει διαφορά στο ματς και προηγούνταν στο σκορ με 5-3 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μισό του αγώνα, η Εθνική έφτασε ως το +3 (7-4).
Η Ιταλία βγήκε στην αντεπίθεση και το μόνο που κατάφερε να μειώσει σε 7-6, όπου ήταν και το τελικό σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 1-1, 2-1
Ιταλία: Γκαλάρντι 2, Καρέγκα 2, Γκρανιολάτι 1, Ιωάννου 1.
Ελλάδα: Ι. Χαραλαμπίδη 3, Χυδηριώτη 2, Σ. Χαραλαμπίδη 1, Νιαρχάκου 1.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης

Χρυσή Διαμαντοπούλου: Γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1995 αγωνίζεται στη θέση της τερματοφύλακα και ανήκει στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού Πειραιώς. Ξεκίνησε, την καριέρα της από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Μάλιστα, έχει κατακτήσει με το «ερυθρόλευκο» σκουφάκι το πρωτάθλημα Νέων το 2013. Πλέον, είναι μέλος της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού και από την Κυριακή ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια.

Ελευθερία Πλευρίτου: Γεννημένη το 1997 και περιφερειακή παίκτρια του Ολυμπιακού. Στη συλλογή της έχει χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Χιανγκτσού, ενώ συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα στο Περθ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με τις νεανίδες.

Ιωάννα Χαραλαμπίδη: Ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως σε τόσο μικρή ηλικία θα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Σε συλλογικό επίπεδο αγωνίζεται στον Τρίτωνα Αμαρουσίου, όπου και η αδερφή της, εξίσου μέλος της Εθνικής νεανίδων και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Στεφανία Χαραλαμπίδη.

Ιωάννα Χυδηριώτη: Αγωνίζεται σε ένα από τα καλύτερα σωματεία πόλο και η επιτυχία της είναι δεδομένη. Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης έχει παράδοση στα ταλέντα που βγάζει στο Πόλο. Άλλωστε, ανήκει στις κορυφαίες ομάδες ανδρών και γυναικών.

Βάσω Πλευρίτου: Είναι από τις μεγαλύτερες κοπέλες στην Εθνική Νέων. Η Βάσω Πλευρίτου έχει γεννηθεί στις 8 Ιουνίου το 1988 και αγωνίζεται για λογαριασμό του Ολυμπιακού Πειραιώς στη θέση της περιφερειακής. Η καριέρα της ξεκίνησε από τον Ολυμπιακού, όπου και προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα.

Ελένη Ξενάκη: Είναι η φουνταριστή (επιθετικός) της Εθνικής νεανίδων και αγωνίζεται στον Ναυτικό όμιλο της Βουλιαγμένης.

Μίλβα Καλογεράκου: Γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου το 1988 και αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Πειραιώς στη θέση της περιφερειακής από το 2011 ως το 2014 και με την Εθνική Νέων αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Νικόλ Ελευθεριάδου: Αγωνίζεται για τον Ναυτικό όμιλο της Γλυφάδας και με αφορμή την κατάκτηση της Ευρώπης τίθεται θέμα απομάκρυνσής της από την ομάδα, όμως η Γλυφάδα μέσω της θέσης της τόνισε πως επιθυμεί την παραμονή της στον σύλλογο.

Μαρία Ντάσιου: Αγωνίζεται κι εκείνη στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης και πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2014.

Βιργινία Νιαρχάκου: Γεννημένη το 1996, αγωνίζεται από το 2010 ως το 2014 στον Ολυμπιακό, ενώ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων στην Ελλάδα. Ένας εξ αυτών είναι ο Εθνικός.

Η τελική κατάταξη

1. ΕΛΛΑΔΑ
2. Ιταλία
3. Ισπανία
4. Ουγγαρία
5. Ρωσία
6. Ολλανδία
7. Μεγάλη Βρετανία
8. Ουκρανία
9. Σερβία
10. Σλοβακία
11. Ισραήλ
12. Ελβετία
13. Πορτογαλία
14. Τουρκία

Πηγή: koolnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top