25 Σεπ 2014
0 σχόλια

Αμφίπολη: Περισσότερους από επτά θαλάμους κρύβει ο τύμβος;

Ολοένα και μεγαλώνει το μυστήριο γύρω από τον λόφο Καστά της Αμφίπολης, όπου η κυρία Περιστέρη με την ομάδα της συνεχίζουν τις ανασκαφές με αμείωτους ρυθμούς.

Ο «ένοικος» του τάφου συνεχίζει να απασχολεί τους αρχαιολόγους του κόσμου, οι οποίοι καθημερινά διατυπώνουν και μια νέα θεωρία για το ποιος «κρύβεται» εδώ και χιλιετίες.


Όσο προχωρούν, όμως, οι ανασκαφικές εργασίες, τόσο μεγαλώνει το μυστήριο γύρω από τον τύμβο Καστά, καθώς η τέταρτη πύλη που ανακαλύφθηκε δίνει μια νέα τροπή στο σενάριο που θέλει τον τύμβο να είναι σωστός «λαβύρινθος» με περισσότερους από επτά θαλάμους.

Ομοιότητες Πέλλας – Αμφίπολης!

Και ενώ, λοιπόν, οι εργασίες στην Αμφίπολη συνεχίζονται, αρχαιολόγοι παραλληλίζουν το εντυπωσιακό ταφικό μνημείο στο λόφο Καστά με τύμβους στην Πέλλα, όπου βρίσκονται μακεδονικοί τάφοι με πολλούς θαλάμους.
Ένας μάλιστα από τους τάφους στην Πέλλα έχει επτά δωμάτια και θολωτή οροφή, ενώ οι υπόλοιποι έχουν μέχρι δυο δωμάτια, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος».

Όσο για τις ομοιότητες, είναι ο μακρύς διάδρομος και οι κλίμακες.

Όσον αφορά τον επταθάλαμο τάφο της Πέλλας ο κ. Ακαμάτης δηλώνει στην εφημερίδα ότι «χρησιμοποιήθηκε για τις ταφές μια πολύ σημαντικής οικογένειας από το τέλος του 4ου αιώνα π.Χ. ως τις αρχές του 1ου αιώνα π. Χ.

Ο Λαζαρίδης πίστευε πως ο τύμβος έχει οκτώ θαλάμους

Άντριου Τσαγκ – National Geographic: Όλα δείχνουν Ολυμπιάδα

Πηγή φωτογραφιών pella-museum.gr
Δείτε το αναλυτικά στο: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top