21 Οκτ 2014
0 σχόλια

Ηλεία: Παραμένουν 74 κενά και 740 μαθητές σε λυόμενα και άθλιες συνθήκες

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης από το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας - Μεγάλο ζητούμενο η δημόσια και δωρεάν Παιδεία

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου


Με μελανά χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας στην Ηλεία, ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι.

Πολλές ελλείψεις καθηγητών, 740 μαθητές 9 σχολείων ακόμα σε λυόμενα, μαθητές στοιβαγμένοι σε πολυμελή τμήματα, εξεταστικό σύστημα και τράπεζα θεμάτων μετατρέπουν το δημόσιο σχολείο σε ένα απέραντο φροντιστήριο.

Στην συνέντευξη τύπου το λόγο πήραν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ Λάζαρος Ασμής, η γραμματέας κ. Μαρία Κουτσούκου και ο ταμίας Βασίλης Βασιλειάδης.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι αν και είμαστε στις 20 Οκτώβρη, τα σχολεία στην Ηλεία όπως και σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

«Η ενημέρωση που έχουν από την ΟΛΜΕ είναι ότι τα κενά έχουν φτάσει στα 1064 από τα οποία οι πιστώσεις του υπουργείου από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αντιστοιχούν μόνο σε 89 κενά, που σημαίνει ότι όλα τα υπόλοιπα πρέπει να καλυφθούνε, αν καλυφθούνε, μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ, δηλαδή από την πιο ελαστική μορφή απασχόλησης.

Ο Προϋπολογισμός για την εκπαίδευση είναι όλο και μειούμενος, είμαστε στο 2,3% του ΑΕΠ και προβλέπεται σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο μέχρι και το 2018, να φτάσει στο 1,9% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχει ξανά στα χρονικά τόσο χαμηλό ποσοστό. Αυτό σημαίνει μια συρρίκνωση όλων των οικονομικών μεγεθών στην Παιδεία και παράλληλα την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου».

74 ακόμα τα κενά σε γυμνάσια και Λύκεια
Η σύμπτυξη τμημάτων
Σχολεία με… χορηγούς!
Νέο Λύκειο και Τράπεζα θεμάτων
Σοβαρό το κτιριακό και στεγαστικό πρόβλημα στην Ηλεία - 740 μαθητές 9 σχολείων είναι ακόμα σε λυόμενα! 

Πηγή: Eφημερίδα Πρωινή
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top