20 Οκτ 2014
0 σχόλια

Ολέθριες ελλείψεις στο Λύκειο Ζαχάρως! Πρωτόγνωρες αντιδράσεις από γονείς και μαθητές!

- Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την προσαρμογή της εξεταστέας ύλης, ώστε να πληρούνται οι όροι της Συνταγματικής Υπαγόρευσης για την ισότητα όλων των Ελλήνων.

- Αξιοποίηση όλων των ένδικων μέσων, κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία του νομού Ηλείας, στα Δικαστήρια της χώρας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

- Σκέψεις για ιδιότυπη συμμετοχή ή ακόμη και αποχή των μαθητών του Λυκείου από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, για τις επιπτώσεις στην Παιδεία από την ομηρία της Ελλάδας.


Ελληνόπουλα εκτός συνόρων νοιώθουν οι μαθητές του Λυκείου της Ζαχάρως, από τις απαράδεκτες και αντισυνταγματικές ανισότητες στη γνώση, που τους παρέχει η πολιτεία, με υπαιτιότητα κάθε αρμόδια αρχής, από τον Υπουργό παιδείας και όλους τους ενδιάμεσους Διευθυντές Εκπαίδευσης έως την Διευθύντρια του Λυκείου.

Αυτή ήταν η κοινή διαπίστωση από την συγκέντρωση του Συλλόγου γονέων, εκπροσώπων των μαθητών του Λυκείου και άλλων φορέων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρως, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου.

Η απερίγραπτη κατάσταση από τις ελλείψεις σε καθηγητές, σαράντα ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, καθιστά αδύνατη τη διδασκαλία της εξεταστέας ύλης, ακόμη και αν καλυφθούν τα κενά από καθηγητές τώρα, ακόμη κι αν εξαντληθούν όλα τα όρια της αντοχής των μαθητών, στην πιο ακραία εντατικοποίηση των μαθημάτων.

Τα κενά από καθηγητές των φιλολογικών μαθημάτων σε όλο το Λύκειο, ξεπερνούν τις 120 ώρες διδασκαλίας, ενώ σε όλα τα τμήματα υπάρχουν μαθήματα που δεν έχει αρχίσει ακόμη η ουσιαστική διδασκαλία, όπως Λατινικά (μάθημα κατεύθυνσης) στην Γ Λυκείου, Έκθεση στη Β Λυκείου, Έκθεση στην Α Λυκείου και αρκετά κενά σε άλλα μαθήματα.

Σημειωτέον πως η Α και Β Λυκείου θα διαγωνιστεί σε θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων και οι μαθητές της Ζαχάρως, θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους μαθητές των σχολείων που δεν είχαν κανένα πρόβλημα, από έλλειψη καθηγητών, ενώ οι μαθητές της Γ Λυκείου Ζαχάρως θα υποστούν την ίδια ανισότητα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Αυτή η απαράδεκτη και τριτοκοσμική κατάσταση φέρνει σε απόγνωση τους μαθητές και τους γονείς, με φυσικό επακόλουθο τις πλέον απρόβλεπτες αντιδράσεις.

Στις αμέσως επόμενες μέρες θα κληθούν όλοι οι γονείς του Λυκείου σε Γενική Συνέλευση από τον Σύλλογό τους, για να σχεδιάσουν με κάθε λεπτομέρεια την προστασία των παιδιών τους, από τις ανισότητες και τα δεινά που τα εκθέτει ο Υπουργός Παιδείας και κάθε άλλος υπεύθυνος.    

Οι γονείς επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους όχι μόνο στην άμεση κάλυψη όλων των κενών από καθηγητές, αλλά κυρίως στην ουσιαστική κάλυψη.

Δηλαδή από καθηγητές που θα εξασφαλίζουν την μόνιμη και ανελλιπή παρουσία στο σχολείο, διότι υπάρχουν ήδη τρεις περιπτώσεις εκπαιδευτικών σε κατάσταση εγκυμοσύνης και μητέρων με τέκνα σε βρεφική ή νηπιακή ηλικία.

Πηγή: kokoraszaharos.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top