2 Οκτ 2014
0 σχόλια

Πέθανε στον ύπνο του γνωστός Έλληνας καλλιτέχνης

Ένας σπουδαίος Έλληνας καλλιτέχνης «έσβησε» στον ύπνο του, βυθίζοντας σε θλίψη όσους ανθρώπους τον γνώρισαν αλλά και τους χιλιάδες θαυμαστές του.

Ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά στο μουσικό στερέωμα της παραδοσιακής ελληνικής παράδοσης.

Σε ηλικία 67 χρονών ο σολίστας του κλαρίνου, Μάκης Μπέκος, έχοντας συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού, έφυγε απο την ζωή στο σπίτι του στην Ακράτα. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στην Πορρωβίτσα.


Ο Μάκης Μπέκος είναι Έλληνας λαϊκός οργανοπαίκτης με καταγωγή από το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Εντάσσεται μέσα στην πρώτη τριάδα των μεγάλων κλαρίνων και έχει διακριθεί από νεαρή ηλικία, όπως ο Σαλέας και ο Βασιλόπουλος.
Ξεχωρίζει για το στρωτό του παίξιμο, την μουσική του φαντασία και ευαισθησία. Μπορεί και παίζει όλα τα είδη του ελληνικού τραγουδιού, γι’ αυτό έχει λάβει μέρος σε πολλές μεγάλες μουσικές παραστάσεις με τον Γιώργο Νταλάρα, την Χαρούλα Αλεξίου, την Ελένη Βιτάλη και όλους ανεξαιρέτους τους δημοτικούς. Έχει ηχογραφήσει πάνω από 4.000 τραγούδια και η συμμετοχή του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία τους.

Έχει ταξιδέψει με τον Νταλάρα και την Αλεξίου σε πολλά ξένα κράτη και με τους δημοτικούς στην Γερμανία, την Αυστραλία, την Αμερική, τον Καναδά, κλπ. Κατέχει κορυφαία θέση ως μουσικός στα μάτια όλων των καλλιτεχνών, αλλά και ως άνθρωπος είναι πολύ ευχάριστος και συνεργάσιμος.

Πολλά χρόνια συνεργάστηκε με τον Κώστα Σκαφίδα, με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, το Γιώργο Κόρο, τη Βάσω Χατζή και τον Λευτέρη Ζέρβα. Έχει παίξει στον «Έλατο», στον «Κάβουρα», στη «Βοσκοπούλα», στο «Ελληνικό Γλέντι» στα «Αηδόνια», στο «Πάμε στα κλαρίνα», στα «Αγρίμια», στο «Όνειρο», στη «Νεράϊδα της Αθήνας», στο «Καν – Καν», στην «Σουίτα», στο «Μονσενιέρ», στο «Δώδεκα», στο «Ζυγό», στου «Σκαφίδα», στη «Νύχτα της Αθήνας»στο «Πανόραμα», στις «Εσπερίδες» κ.α.

Πηγή: neotera.gr



Πηγή βίντεο: youtube

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top