19 Νοε 2014
0 σχόλια

Ζαχάρω: Τέσσερα ονόματα παίζουν για το αξίωμα του δημάρχου

Δ.Σ Δήμου Ζαχάρως
Η παράταξη της πλειοψηφίας στην Ζαχάρω σε αναζήτηση του διαδόχου του Πανταζή Χρονόπουλου

Την Κυριακή στις 8 το βράδυ η κρίσιμη συνεδρίαση


Σε αναβρασμό με συνεχείς συναντήσεις και συζητήσεις με τον Πανταζή Χρονόπουλο, μέχρι να «κλειδώσει» τα όνομα του νέου δημάρχου Ζαχάρως, βρίσκεται η παράταξη της πλειοψηφίας, που θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Κυριακή στις 8 το βράδυ, αφού το προηγούμενο Σάββατο που έγινε η πρώτη απόπειρα εκλογής δεν υπήρξε απαρτία.

Πληροφορίες της ‘Πρωίνής’ αναφέρουν ότι η εκλογή την Κυριακή θα παιχτεί μεταξύ τεσσάρων δημοτικών συμβούλων, οι τρεις ακούνε στο επίθετο Λαμπρόπουλος και ο άλλος είναι ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Μπάμης!

Όπως είναι γνωστό, ο εκλογή του Πανταζή Χρονόπουλου έχει ακυρωθεί με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου κατόπιν προσφυγής του αντιπάλου του Κώστα Αλεξανδρόπουλου και της παράταξής του.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με έγγραφό της, στις 11/11/14, κάνει σαφές στη δημοτική αρχή, πως ο κ. Χρονόπουλος έχει κηρυχθεί από το δικαστήριο έκπτωτος και είναι υποχρεωμένη να εκλέξει νέο δήμαρχο, εντός δεκαπέντε ημερών χωρίς να ακολουθηθεί άλλη απόφαση και διαδικασία.
Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να τηρηθεί ο νόμος και τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει.

Γι αυτό και θεωρούν ότι την ερχόμενη Κυριακή όλη η παράταξη θα καταφέρει να είναι παρούσα για την ανάδειξη του νέου δημάρχου.
Ωστόσο, όπως ακούγεται, στόχος είναι να υπάρξει αρραγές μέτωπο και η απόφαση της εκλογής του νέου δημάρχου Φιγαλείας- Ζαχάρως να είναι ομόφωνη.

Αυτό τουλάχιστον επιδιώκει ο κ. Χρονόπουλος που δεν εννοεί να παραδώσει αμαχητί το δήμο, αφού συνεχίζει να υποστηρίζει ότι εκείνον εξέλεξε ο λαός και έχει χρέος απέναντί του ο αντικαταστάτης του να είναι σωστός, να μην αποβλέπει σε ιδίο όφελος, να είναι εργατικός, να έχει εμπειρία και να μην αποζητά μόνο τον τίτλο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Πρωϊνής», τις συναντήσεις τις κάνει ο ίδιος, περνά εν ολίγοις από… κάστινγκ και τους 13 συμβούλους της παράταξής τους, θέτοντας τους παραπάνω όρους, ενώ δεν παραλείπει να τους υπενθυμίζει  ότι ο νέος δήμαρχος θα έχει την βοήθειά του και θα λειτουργεί υπό την σκέπη του για να τηρήσει την λαϊκή εντολή.

Μάλιστα λέγεται πως ο κ. Χρονόπουλος επισήμανε στην παράταξη ότι ο καταλληλότερος για διάδοχός του, θεωρεί πως θα μπορούσε να είναι ο πρώην αντιδήμαρχός του Σπύρος Μπηλιώνης που συγκεντρώνει τα προσόντα που επιζητεί,  ο οποίος όμως δεν έχει εκλεγεί, άρα δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Πάντως όπως λέγεται, αν και το θέμα δεν το έχουν καταλήξει ακόμα, η ονοματολογία δεν παύει να υπάρχει και η εκλογή θα παιχτεί μεταξύ τεσσάρων πρωτοκλασάτων στελεχών:
Του Χάρη Λαμπρόπουλου,
του Τάσου Λαμπρόπουλου,
του Νίκου Λαμπρόπουλου
και του πρώην δημάρχου Γιώργου Μπάμη.

Εξάλλου, η εκλογή του νέου δημάρχου με ομόφωνη απόφαση, αν τελικώς αυτό επιτευχθεί γιατί σίγουρα υπάρχουν και προσωπικές φιλοδοξίες αλλά και διάφορες ενστάσεις, θα αποδείξει και ποιος είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στη Ζαχάρω.

Βεβαίως το λαό δεν τον ενδιαφέρουν σε καμία περίπτωση αυτού τους είδους οι τακτικισμοί  που γίνονται στο παρασκήνιο και οι επικυριαρχίες, τον ενδιαφέρει ο νέος δήμαρχος όποιος κι αν είναι αυτός, να συγκεντρώνει συγκεκριμένα στοιχεία που να τον καθιστούν ικανό γι αυτήν την θέση και να παράγει έργο…

Πηγή: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top