24 Νοε 2014
0 σχόλια

Ζαχάρω: Η αντίδραση της παράταξης Αλεξανδρόπουλου στην εκλογή Φάμελου

Αλεξανδρόπουλους
Ανακοίνωση εξέδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής η παράταξη Νέα Δημοτική Αρχή του Κώστα Αλεξανδρόπουλου για την εκλογή νέου δημάρχου στη Ζαχάρω, του Νίκου Φάμελου.

«Στη Ζαχάρω εξελέγη ο δήμαρχος, έξι μήνες μετά τις εκλογές.
Αποκαλύφθηκε περίτρανα ποιοι έλεγαν στους δημότες την αλήθεια και ποιοι τους κορόιδευαν και έκλεψαν την ψήφο τους.


Όλες οι αποφάσεις από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, που υπέγραψε ο έκπτωτος δήμαρχος, οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και οι συμβάσεις είναι τον αέρα.Oποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ζητήσει την ακύρωση τους.

Ο νέος δήμαρχος οφείλει να αρχίσει από την αρχή.
Οφείλει να ορκίσει νόμιμα τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους όπως διατάσσει το άρθρο 52, παρ. 5 του Καλλικράτη στο οποίο ορίζεται ότι:

 «Αν γίνει δεκτή η ένσταση που ασκήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 47 και ακυρωθεί από το αρμόδιο δικαστήριο η απόφαση του άρθρου 44, η διαδικασία των προηγούμενων παραγράφων (ορκωμοσία) επαναλαμβάνεται με πρωτοβουλία του δημάρχου που εκλέγεται με βάση τη δικαστική απόφαση».

Οφείλει να λειτουργήσει ως δήμαρχος στο δημαρχείο και στο δημοτικό συμβούλιο. Οφείλει να επαναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του δήμου και των δημοτών, με πρώτο το Ειδικό Προεδρικό Διάταγμα και να κάνει όλες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για το καλό του τόπου μας.

Οφείλει να κάνει το καθήκον του για να πάψει να είναι ακέφαλος ο δήμος. Η μείζων αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να πράξει το δικό της καθήκον, να συνεργαστεί και να συμβάλει σε κάθε απόφαση και ενέργεια για το καλό του δήμου.

Είναι επίσης αποφασισμένη, να μην επιτρέψει σε καμία περίπτωση, να επαναληφθεί ο τραγέλαφος της περασμένης περιόδου με την πρωτοφανή αποκλειστικότητα να είναι ο Δήμος Ζαχάρως ο μόνος δήμος διεθνώς, που φερόταν να έχει δύο δημάρχους. Έναν νόμιμο που ανεχόταν έναν κάλπικο.

Καλούμε όλες τις δημόσιες Υπηρεσίες, να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αποδοχή παράνομων αυτοσχεδιασμών και παράνομης εκπροσώπησης όσον αφορά το πρόσωπο του δημάρχου του Δήμου Ζαχάρως» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Δελτίο Τύπου
ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top