29 Νοε 2014
0 σχόλια

Το Facebook μπαίνει στο κινητό σας και φτιάχνει βίντεο χωρίς να το ξέρετε

ΜΑΤΙ
Απίστευτες αποκαλύψεις έγιναν από Βρετανούς βουλευτές σε επιτροπή για την επιστήμη και την τεχνολογία. 

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τους νέους όρους στη λειτουργία ιστοσελίδων, βουλευτές αποκάλυψαν ότι υπάρχει εφαρμογή στο Facebook, με την οποία μπορεί κάποιος να «τρυπώσει» σε συσκευή κινητού τηλεφώνου, να πάρει προσωπικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες, καθώς και να τραβήξει φωτογραφίες ή βίντεο.


Φυσικά χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη.

Οι Βρετανοί βουλευτές επισήμαναν την ανάγκη να θεσπιστούν κανόνες και να προσαρμοστούν ιδιώτες και επιχειρήσεις. Η εφαρμογή υπάρχει ήδη στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Άντριου Μίλλερ, επικαλέστηκε το πρόσφατο πείραμα του facebook με τα συναισθήματα των ανθρώπων, το οποίο προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο.

Πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν «κλικ» σε διάφορες αναρτήσεις με ερωτήσεις χωρίς να γνωρίζουν επι της ουσίας και τους κινδύνους που εγκυμονεί μια απλή πράξη.

Σημείωσε πως «οι κοινωνικά υπεύθυνες εταιρείες δεν θα ήθελαν να ξεγελούν τους χρήστες τους». Ωστόσο, υπογράμμισε πως πρέπει να μπουν κανόνες, διότι οι χρήστες της τεχνολογίας δεν γνωρίζουν όσα χρειάζεται για να προστατευτούν.

Η επιτροπή, επέκρινε και την βρετανική κυβέρνηση, γιατί ενέκρινε ηλεκτρονική συγκέντρωση ιατρικών φακέλων, με το σκεπτικό πως μπορεί να κλαπούν στοιχεία.

Τέλος, καλεί τους χρήστες να εξετάζει τεχνικός τους υπολογιστές ώστε να είναι βέβαιοι ότι δεν παρακολουθούνται.

Πηγή: koolnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top