23 Νοε 2014
0 σχόλια

Τέλος το Rethink Athens; Η Κομισιόν έβαλε μπλόκο στην ανάπλαση

Rethink Athens
Μπλόκο στην ανάπλαση της Πανεπιστημίου που προβλέπει την επέκταση του τραμ στην πλατεία Αιγύπτου όπως επίσης και τα τρία έργα του υπουργείου Υποδομών στο παραλιακό μέτωπο του Φαλήρου βάζει η Κομισιόν.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας το Βήμα, που επιβεβαιώνει και το Rethink Athens, η Κομισιόν απέστειλε τελεσίγραφο στην Αθήνα απαιτώντας την απένταξη των συγκεκριμένων έργων από το ΣΕΣ (το νέο ΕΣΠΑ).


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτηθούν «διακοσμητικά έργα» σε μια περίοδο έλλειψης πόρων και ενώ εκκρεμεί η ολοκλήρωση των διευρωπαϊκών δικτύων και άλλων έργων μεγαλύτερης σημασίας.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποδεχτεί την απαίτηση καθώς δεν υπάρχουν εθνικοί πόροι για να καλύψουν το σύνολο της δαπάνης των έργων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Rethink Athens επισημαίνεται ότι η αναπτυξιακή διάσταση της παρέμβασης στην πανεπιστημίου είχε πιστοποιηθεί και στις 33 συνολικά μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν από το Ίδρυμα Ωνάση.

Λύπη και προβληματισμός στο Ίδρυμα Ωνάση

Μετά από το μπλόκο της Κομισιόν, το ίδρυμα που ανέλαβε την πεζοδρόμηση του κεντρικού άξονα της Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξέφρασε τον προβληματισμό και την λύπη του σχετικά με την απόφαση των Βρυξελλών.

Μάλιστα, το Ίδρυμα Ωνάση αναφέρει πως στόχος ήταν να πάρει πνοή το κέντρο που έχει εξαθλιωθεί τα τελευταία χρόνια, κάνει λόγο για εξαιρετική συνεργασία με τις Αρχές και την συστηματική μελέτη που έγινε για τα σχέδια ενώ τονίζει πως «θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα βρεθεί η τόλμη, η ικανότητα και η θέληση να μην στερηθεί η Αθήνα την αλλαγή της»

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Ιδρύματος Ωνάση στοkoolnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top