20 Δεκ 2014
One σχόλια

«Βρήκα τη μάνα γονατιστή με τα παιδιά της»- Ο Π. Σόμπολος περιγράφει τη συγκλονιστικότερη στιγμή στις φωτιές της Ηλείας το 2007 (ΒΙΝΤΕΟ)

Π. Σόμπολος
«Ήμασταν με συναδέλφους κοντά στο χωριό Αρτέμιδα και με πλησιάζει μια γυναίκα και μου λέει πως έχει χαθεί μια μάνα με τα τέσσερα παιδιά της.

Προσπάθησα να της δώσω κουράγιο και να την ενθαρρύνω πως σίγουρα κάπου θα έχει καταφύγει με ασφάλεια. Που να φανταστώ όμως…».


Με αυτές τις λέξεις ο δημοσιογράφος, αστυνομικός ρεπόρτερ και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος περιγράφει στο PatrasTimes, πως έζησε από κοντά την τραγωδία των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας και ιδίως το θάνατο της άτυχης Αθανασίας Παρασκευοπούλου που εντοπίστηκε νεκρή αγκαλιά με τα τρία μικρότερα αγγελούδια της και σε μικρή απόσταση ο τέταρτος γιος της που πάλευε να σωθεί από τις πύρινες φλόγες.

Μπορεί να έχουν περάσει επτά χρόνια από τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας τον Αύγουστο του 2007, όμως ο κ. Σόμπολος τις θυμάται σαν να είναι χθες, όπως τόνισε στις δηλώσεις του και αυτό γιατί ο εντοπισμός της χαροκαμένης μάνας με τα παιδιά της, είναι κάτι που πραγματικά τον συγκλόνισε.

«Την επόμενη ημέρα από τη στιγμή που με πλησίασε η γυναίκα και μου είπε πως είχε χαθεί η μάνα με τα τέσσερα παιδιά, έχουμε μόλις τελειώσει τη ζωντανή σύνδεση με το Mega και ετοιμάζομαι με τους συναδέλφους για να δούμε τι θέμα θα κάνουμε. Πλησιάζω έναν αστυνομικό που βρισκόταν με περιπολικό λίγα μέτρα πιο πέρα και αρχίσω να κουβεντιάζω μαζί του για το αν υπάρχει κάτι νεότερο» σημειώνει ο κ. Σόμπολος και συνεχίζει:

«Τότε έρχεται στο μέρος μας ένας άνδρας ο οποίος λέει πως λίγο πιο κάτω έχει δει κι άλλα πτώματα. Όμως ο αστυνομικός αρχικά δεν του δίνει σημασία και μετά την παρότρυνσή μου, και αφού έχω κάνει και νόημα στον κάμεραμαν να μας ακολουθήσει, τελικά πάμε προς την πλαγιά που μας υποδεικνύει. Αυτό που είδα πραγματικά δεν είχε προηγούμενο.

Εκεί βρισκόταν, η άτυχη μάνα γονατιστή στο χώμα, μα όχι σκυφτή έχοντας στην αγκαλιά της τα τρία της παιδιά, το ένα στον ένα ώμο, το δεύτερο στον δεύτερο και το τρίτο στο στήθος της. Το τέταρτο παιδί το βρήκαμε μερικά μέτρα πιο πέρα μπρούμυτα πεσμένο σε ένα λοφάκι, το οποίο προφανώς βρήκε τραγικό θάνατο προσπαθώντας να ξεφύγει», συμπλήρωσε ο κ. Σόμπολος.

Όπως τόνισε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, αυτή η στιγμή κατεγράφη από την τηλεοπτική κάμερα, αλλά ποτέ δεν προβλήθηκε για ευνόητους λόγους. Θα περιλαμβάνεται όμως στο επόμενο βιβλίο του, το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στους επόμενους δυο – τρεις μήνες για τα συμβάντα που συγκλόνισαν την Ελλάδα.

«Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν τη χώρα»

Χθες βράδυ, ο Πάνος Σόμπολος βρέθηκε στην Πάτρα και παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, όπως τα έζησα», στο οποίο περιλαμβάνονται πολύκροτες υποθέσεις, δολοφονίες, ανθρωποκτονίες που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό των Ελλήνων, κυρίως για τη βαναυσότητά τους.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος «μέσα στις σελίδες του βιβλίου θα βρει ο αναγνώστης τα στυγερά εγκλήματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη για μέρες ή και πολλές εβδομάδες, λόγω του τρομακτικού ενδιαφέροντος που παρουσίασαν. Είναι τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα. Εννοείται ότι όλες οι υποθέσεις που περιγράφω είναι πέρα για πέρα αληθινές. Δεν περιέχουν φανταστικές σκηνές ή υποθετικές λεπτομέρειες. Ούτε προσπάθησα να τις παρουσιάσω πιο τραγικές από ότι ήταν. Κατέγραψα όσα είδα και βίωσα κάνοντας πάντα ρεπορτάζ στον τόπο όπου διαδραματίζονταν τα γεγονότα».

Και συνέχισε μιλώντας στο PatrasTimes ο κ. Σόμπολος: «Είμαι βέβαιος πως πολλές από αυτές τις υποθέσεις θα χρησιμεύσουν και στον ιστορικό του μέλλοντος, λόγω της αυθεντικότητας τους και της πιστής καταγραφής των πραγματικών περιστατικών και μόνο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις επιτυχίες και τις «πρωτιές» που είχε στο αστυνομικό ρεπορτάζ, αλλά και για το αν έχει μετανιώσει για κάτι, ενώ μιλώντας για τους εγκληματίες και τους κακοποιούς τόνισε στην ομιλία του στην εκδήλωση όταν και ρωτήθηκε πως «όλους τους αγαπά, γιατί ουσιαστικά έχει ζήσει μαζί τους».

Να σημειωθεί πως στην παρουσίαση για το βιβλίο μίλησαν οι Κυριάκος Κορτέσης, προέδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Θανάσης Μπαμπανέβας, προέδρος ΤΕΑΣ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Α΄ αντιπροέδρος δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Νατασα Ράγιου.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο Discover στο ξενοδοχείο «Αστήρ».



Πηγή: myilianews.gr

1 σχόλια:

  1. ΑΧ........... ΑΥΤΟΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ 2007 ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΖΗΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΗ Η ΠΥΡΙΝΗ ΛΕΛΑΠΑ ΠΟΥ ΕΚΛΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΠΙΤΙΑ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Toggle Footer
Top