12 Δεκ 2014
One σχόλια

Ηλεία: «Οχύρωση» του δρόμου Κρέστενα-Ανδρίτσαινα

Κρέστενα-Ανδρίτσαινα
*Προχωρά η κατασκευή νέας γέφυρας στη «Τσεμπερούλα»

Στο στάδιο της υλοποίησης εξακολουθούν να βρίσκονται οι εργασίες «οχύρωσης» ενός ιδιαίτερα προβληματικού τμήματος στην Ε.Ο. Κρεστένων-Ανδρίτσαινας, το οποίο στο παρελθόν παρουσίαζε συνεχείς κατολισθήσεις και καθιζήσεις.


Πρόκειται για το τμήμα από Διάσελλα μέχρι Μπαρακίτικα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 15 εκατ. ευρώ, στο οποίο ήδη εκτελούνται εργασίες επισκευής και διαπλάτυνσης με την κατασκευή τεχνικών, τη ρίψη αδρανών υλικών , ασφαλτόστρωση κ.α.

Συγχρόνως σ' εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή της νέας γέφυρας στη θέση «Τσεμπερούλα» όπου σήμερα υπάρχει η παλιά εγκατάσταση, η οποία χρονολογείται περισσότερο από μισό αιώνα πριν!

Η εν λόγω γέφυρα θεμελιώνεται ταυτόχρονα και από τις δύο κατευθύνσεις του οδικού άξονα Κρέστενα-Ανδρίτσαινα, σε δύο ξεχωριστές εργολαβίες.

Καθυστέρηση

Για το συγκεκριμένο σημαντικό οδικό τμήμα το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015, υπήρξε καθυστέρηση κυρίως στα μέσα του τρέχοντος έτους, η οποία σύμφωνα με το δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Διον. Μπαλιούκο οφείλεται στη μη έγκαιρη εκταμίευση ποσού από το ΕΣΠΑ.

Εξάλλου όπως διευκρίνισε ο κ. Μπαλιούκος, στο νέο ΕΣΠΑ πρόκειται να ενταχτεί προς ανακατασκευή επιπλέον τμήμα του παραπάνω δρόμου , έπειτα από τη διενέργεια σχετικής μελέτης.

«Λόγω της εκτέλεσης των έργων η διέλευση των διερχόμενων οχημάτων γίνεται δύσκολα, γεγονός που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από όσους περνούν από το σημείο» δήλωσε ο κάτοικος στην επ. Ολυμπίας κ. Αθαν. Παπαγεωργίου.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

1 σχόλια:

 
Toggle Footer
Top