20 Δεκ 2014
0 σχόλια

Θύελλα αντιδράσεων για το νομοσχέδιο για τα δάση

νομοσχέδιο για τα δάση
Αφαιρεί την προστασία από δάση που έχουν καεί-Αντιδρά και η Φωτεινή Πιπιλή-Συλλογές υπογραφών και αποστολή μέιλ σε βουλευτές

Αντιδράσεις ακόμη και μέσα στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί το νομοσχέδιο για τα δάση που ήρθε στη Βουλή και υπερψηφίστηκε ήδη επί της αρχής από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.


   Αφορμή των αντιδράσεων το άρθρο 12 του ν/σ το οποίο επιφέρει δραστικές αλλαγές στο καθεστώς προστασίας των δασών, ακυρώνοντας αποφάσεις αναδάσωσης και αναγνωρίζοντας επίμαχους αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την απόσυρση του άρθρου ενώ η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να τοποθετηθεί επί του θέματος ο αρμόδιος υπουργός κ. Μανιάτης, κάτι όμως που δεν έγινε.

     Χαρακτηριστικό των αντιδράσεων είναι ότι η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Πιπιλή δήλωσε ότι θα καταψηφίσει.

   Από την πλευρά του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ο Νίκος Ταγαράς, αφού εγκάλεσε την αντιπολίτευση για ανυπαρξία ουσιαστικής αντιπρότασης, πέραν της διατήρησης του σημερινού καθεστώτος ή των μαζικών κατεδαφίσεων σπιτιών και εκρίζωσης γεωργικών καλλιεργειών (που ούτε όμως κι αυτές -κατά τον κ. Ταγαρά- εκφράζονται ρητά εκ μέρους της αντιπολίτευσης),

 δήλωσε πως θα υιοθετήσει ασυζητητί οποιαδήποτε παρατήρηση θα μπορούσε να προστεθεί στο σώμα του άρθρου, ώστε να διασφαλίσει την μη παρερμηνεία του.   (Ενδιαφέρον έχει πάντως, ότι η κυβέρνηση φροντίζει να αποχαρακτηρίσει καμμένες δασικές εκτάσεις

 την ώρα που κόβει ενισχύσεις από κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα για εκτάσεις τις οποίες χρησιμοποιούσαν επί πολλά χρόνια ως βοσκότοπους, με την αιτιολογία ότι επειδή έχουν μέσα π.χ. βελανιδιές θεωρούνται δάση.

 Η τακτική αυτή, με οικονομικά και όχι περιβαλλοντικά όπως φαίνεται κριτήρια, έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κτηνοτρόφων σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.)

   Ενδεικτικό των αντιδράσεων που προκαλεί το ν/σ στις περιβαλλοντικές οργανώσεις, αντιδράσεις που θυμίζουν το ν/σ για τον αιγιαλό του κ. Στουρνάρα το οποίο τελικά αποσύρθηκε μετά τη δημοσιότητα που πήρε,

 είναι ότι η WWF προσπαθεί να κινητοποιήσεις του πολίτες ώστε να μην περάσει, με συλλογές υπογραφών και αποστολή μέιλ στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των βουλευτών.

Διαβάστε τι αναφέρει η οργάνωσης στην ιστοσελίδα της στο: lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top