27 Ιαν 2015
0 σχόλια

Ηλεία: Ανοιχτή επιστολή της εφημερίδας «Πατρίς» στον Αλέξη Τσίπρα

επιστολή της εφημερίδας «Πατρίς» στον Αλέξη Τσίπρα
Η Ηλεία απαιτεί

Εξοχότατε  κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας,

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός σας έδωσε μια μεγάλη και ιστορική νίκη, με μια καθαρή εντολή: Να επαναφέρετε την ελπίδα και την αισιοδοξία στον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα.


 Να αποκαταστήσετε τις κοινωνικές αδικίες όλων των προηγούμενων χρόνων και να θέσετε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός κράτους δικαίου που θα σέβεται τους πολίτες του και θα δίνει σε όλους ίσες ευκαιρίες  στην εργασία, στην ευημερία στην αξιοπρεπή διαβίωση.

Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζουμε ότι η ευθύνη που αναλάβατε  είναι μεγάλη. Είμαστε όλοι γνώστες της πολιτικής πραγματικότητας στη χώρα μας αλλά και γενικότερα. Θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε συμφέροντα και παλαιοκομματικές αντιλήψεις που δεν «παρατούν εύκολα τα όπλα». Αλλά δεν πρέπει να δειλιάσετε, ούτε να κάνετε εκπτώσεις στις προεκλογικές σας δεσμεύσεις.

Διανύουμε μια εποχή οικονομικής κρίσης αλλά και κοινωνικής υποβάθμισης. Η πολιτική ηθική αμφισβητείται, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα βρίσκεται στο ναδίρ της αξιοπιστίας του. Η κάθαρση του πολιτικού συστήματος από τις παθογένειες του παρελθόντος και η εξάλειψη του πελατειακού κράτους είναι το κυρίαρχο αίτημα του Έλληνα πολίτη. Το απαιτεί από τον νέο Πρωθυπουργό του.

 Είναι κορυφαία πρόκληση για εσάς να μην διαψεύσετε τις προσδοκίες ενός λαού που ζητά τη λύτρωση και τη δικαίωση για τις θυσίες στις οποίες υποχρεώθηκε την τελευταία πενταετία.  Η ανεργία, η φτώχια εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας , τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά , τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, η υπερφορολόγηση του επαγγελματικού κόσμου, η απειλή των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία πρέπει να λήξουν.

Κύριε Πρόεδρε,

Όσον αφορά τον τόπο μας, την Ηλεία, γνωρίζετε ότι είναι στις δύο τελευταίες θέσεις στον δείκτη της ανάπτυξης. Μια περιοχή προικισμένη με ιστορική κληρονομιά, με πολιτιστικά μνημεία, με μοναδικά αξιοθέατα, με εύφορη γη. Αλλά ξεχασμένη και εγκαταλελειμμένη  από τους εκάστοτε κυβερνώντες.  Και παράλληλα πολλάκις «τραυματισμένη» από τα στοιχεία της φύσης, πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες.

Δυστυχώς εμείς οι Ηλείοι αισθανόμαστε ξεχασμένοι, γελασμένοι,  απατημένοι από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» όλων των προκατόχων σας.

 Και σήμερα δεν ζητάμε από εσάς ελεημοσύνη. Απαιτούμε από  ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα αποτελέσει το  εφαλτήριο για την ανασυγκρότηση ολόκληρης της περιοχής. Ένα σχέδιο που θα βασίζεται:

Στην αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα με δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αναδεικνύουν την ποιότητα των αγροτικών και των κτηνοτροφικών προϊόντων μας, θα διασφαλίζουν την γρήγορη και σωστή μεταποίησή τους και θα τα προωθούν στην εγχώρια και την παγκόσμια αγορά.

Στην ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος με έργα υποδομής και ιδιωτικές επενδύσεις που θα σέβονται το οικοσύστημα και το περιβάλλον μας.

Στην προσέλκυση, με συγκεκριμένα κίνητρα,  νέων καινοτόμων επιχειρηματικών, τεχνολογικών και επιστημονικών επενδύσεων

Στην ανάδειξη και αξιοποίηση της μοναδικότητας της Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω της κατάρτισης ενός ειδικού προγράμματος, προκειμένου να αποτελέσει το «βαρύ όπλο» για την ανάπτυξη όχι μόνο της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της χώρας .

Κύριε Πρόεδρε,

Οι Ηλείοι, όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων, υποδέχθηκαν την εκλογή σας με την ελπίδα ότι μπορείτε να αλλάξετε  τα κακώς κείμενα σε αυτό τον τόπο. Ό,τι μια νέα σελίδα ανοίγει για το δοκιμαζόμενο λαό μας. Στο χέρι σας είναι  να μην μας διαψεύσετε

Η «Πατρίς»

patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top