26 Ιαν 2015
0 σχόλια

Συμφώνησαν Τσίπρας-Καμμένος: Το απόγευμα ανακοινώνεται η κυβέρνηση

Τσίπρας-Καμμένος
«Θέλω να σας ανακοινώσω ότι υπάρχει κυβέρνηση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα» είπε ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από τα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ προχωρούν στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία 162 εδρών (149 + 13 έδρες).


«Στόχος είναι ενωμένοι οι Έλληνες να προχωρήσουμε σε μια καινούργια ημέρα με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία της χώρας, στη λειτουργία της δημοκρατίας και στην εφαρμογή του Συντάγματος» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, λέγοντας με νόημα πως «ό,τι λέμε εμείς ισχύει για πάντα».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί τις επόμενες ώρες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για να ορκιστεί, ενώ το απόγευμα θα ανακοινωθεί και η σύνθεση της κυβέρνησης.

«Εκτελέσαμε την εντολή του ελληνικού λαού» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος απαντώντας στο αν υπάρχει προγραμματική συμφωνία, είπε: «Υπάρχει συμφωνία αρχών όπως ο ελληνικός λαός την έδωσε μέσα από τις εκλογές». Ωστόσο, δεν θέλησε να προβεί σε λεπτομέρειες για το υπουργικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει το απόγευμα και τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, επιδιώκοντας σε ευρύτερη συνεργασία ακόμη και με παροχή ψήφου ανοχής.

star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top