31 Ιαν 2015
0 σχόλια

Σε επιφυλακή για τον καιρό στην Ηλεία

Σε επιφυλακή για τον καιρό
Τι αναφέρουν οι προγνώσεις – Η κινητοποίηση της Π.Ε. Ηλείας και των δήμων.

Σε διαρκή επιφυλακή και συνεννόηση με τους Δήμους αλλά και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς του νομού βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας  προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή μας, από το βράδυ της Παρασκευής και θα συνεχιστούν σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις και τις επόμενες ημέρες.


Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος είχε χθες κατά την διάρκεια της ημέρας επικοινωνία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, με τους αρμόδιους φορείς των Δήμων αλλά και με τις Διοικήσεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, προκειμένου να συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τα αρμόδια όργανα σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο.

Για την έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών και την αντιμετώπιση της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, μετά το κατεπείγον δελτίο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,  δίδονται οι κάτωθι γενικές οδηγίες προς τους πολίτες:

Τακτική ενημέρωση από ΜΜΕ και επίσημες πηγές ενημέρωσης (ΕΜΥ και Γεν. Γραμματεία Πολ. Προστασίας) για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.
Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης – Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, Ευρωπαϊκός Αρ. Έκτακτης Ανάγκης 112. Τα τηλέφωνα Έκτακτης Ανάγκης πρέπει να είναι τοποθετημένα σε εμφανές σημείο για άμεση χρήση από ενήλικες και παιδιά.

Επιπλέον, για την αντιμετώπιση πριν και κατά την διάρκεια των Θυελλωδών ανέμων συστήνονται ειδικότερα: ασφάλιση αντικειμένων που δύναται να παρασυρθούν από ανέμους και να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς, στερέωση διαφημιστικών πινακίδων, ασφάλιση πορτών και παραθύρων οικιακών ή εργασιακών χώρων, αποφυγή δραστηριοτήτων σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και αποφυγή διέλευσης κάτω από μεγάλα δέντρα, πινακίδες ή περιοχές που μπορούν να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος αντικείμενα.

Τι αναφέρουν οι προβλέψεις

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Δικτύου Μετεωρολογικών Σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ηλεία και στη Ζάκυνθο, Θοδωρή Κονδύλη, η κακοκαιρία μας επηρεάζει από την Παρασκευή με επικράτηση πολύ θυελλωδών νοτιοδυτικών ανέμων, στο Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές με ριπές άνω των 100km/h.

Επίσης ισχυρά κύματα βροχοπτώσεων πλήττουν την Ηλεία από το βράδυ της Παρασκευής, με μεγάλα ύψη βροχής όπως αναμενόταν για τις ημιορεινές – ορεινές περιοχές.

Το Σάββατο θα έχουμε έντονες βροχοπτώσεις και πάλι μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στα ημιορεινά -  ορεινά. Οι θυελλώδεις άνεμοι θα εξασθενήσουν μερικώς, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, με μέγιστες τιμές 11οC στα ημιορεινά – ορεινά και 16οC στα πεδινά.

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου θα συνεχιστούν τα φαινόμενα του Σαββάτου, βαίνοντας προς πρόσκαιρη εξασθένηση.  Σύμφωνα με τα στοιχεία, εκ νέου έντονα φαινόμενα διαφαίνονται την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, ενώ παράλληλα, λόγω πτώσης θερμοκρασίας, θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά του νομού άνω των 800μ.

Επιμέλεια Γιάννης Σπυρούνης
Πηγή: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top