28 Ιαν 2015
0 σχόλια

Η δικιά μας Τασούλα Χριστοδουλοπούλου - Από την Καλίδονα της Ζαχάρως

Τασούλα Χριστοδουλοπούλου
Με Ηλειακή καταγωγή η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών

Από την Καλίδονα της Ζαχάρως κατάγεται η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα στη μεταναστευτική πολιτική, Αναστασία (Τασία) Χριστοδουλοπούλου.


 Γεννημένη στην Αθήνα, κόρη του αείμνηστου τελωνιακού Ζαχαρία Χριστοδουλόπουλου, η Τασούλα, όπως την φωνάζουν όσοι την γνωρίζουν πολύ καλά, τέλειωσε τη Νομική Σχολή της Αθήνας. Είναι μαχόμενη δικηγόρος και συνδικαλίστρια.

 Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση. Ιδρυτικό μέλος του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων. Συμμέτοχος στη δράση του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, στην καταστολή, στον πόλεμο και στο ρατσισμό.

 Δραστηριοποιείται στον τομέα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις, με βάση την εθνική καταγωγή, το θρήσκευμα, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τις πολιτικές πεποιθήσεις και την κοινωνική προέλευση.

Η Τασούλα Χριστοδουλοπούλου είναι σύντροφος του επίσης αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, και η περίπτωση ζευγαριού σε μια κυβέρνηση είναι μοναδική στην μεταπολιτευτική ιστορία.

 Έρχεται τακτικά στην Ηλεία όχι μόνο για να επισκεφθεί το χωριό της όπου διατηρεί κάποια κτήματα αλλά και ως δικηγόρος σε διάφορες δίκες πολιτικού κυρίως περιεχομένου.

 Τελευταία φορά είχε έρθει μαζί με τον Θ. Δρίτσα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζαχάρω τον περασμένο Οκτώβριο.

Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top