5 Μαρ 2015
0 σχόλια

Απ. Κατσιφάρας: Μέσα στο 2015 θα παραδοθεί άρτιο και λειτουργικό το πολυώροφο κτίριο του Γ.Κ. Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

Μέσα στο 2015 θα παραδοθεί άρτιο και λειτουργικό το πολυώροφο κτίριο του Γ.Κ. Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»
Την επιτάχυνση των εργασιών στο κεντρικό πολυώροφο κτίριο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας»,

 ώστε να ολοκληρωθεί εντός των συμβατικών του προθεσμιών, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.


Κατά τη διάρκεια αυτοψίας που έκανε σήμερα ο κ. Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, μαζί με στελέχη της Περιφέρειας, της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Νοσοκομείου, ενημερώθηκαν αναλυτικά για την πορεία των εργασιών που υλοποιείται από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ).

Το έργο έχει προϋπολογισμό ένταξης 20.739.217 ευρώ, ενώ το ποσό της σύμβασης φθάνει στα 14.943.811,64  ευρώ.

«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μια μεγάλη πρόκληση, αφού είναι ένα έργο ‘φάρος’ και προτεραιότητας για να παραδοθεί επιτέλους στους πολίτες μας. Είμαι αισιόδοξος πως οι εργασίες θα συνεχίσουν να πηγαίνουν πλέον με γοργούς ρυθμούς και θα παραδοθεί μέσα στο συμβατικό του χρόνο, δηλαδή μέσα στο 2015. Δεν ήταν εύκολη η πορεία μέχρι τώρα για αυτό το έργο, αλλά θα συνεχίσουμε να το… τρέχουμε ώστε να παραδοθεί ένα κτίριο άρτιο, πλήρως εκσυγχρονισμένο και φιλικό προς το περιβάλλον» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας


Ένα δεύτερο στοίχημα για την Περιφέρεια, όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας είναι «μαζί με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, να φροντίσουμε να καλυφθούν όλες οι κρίσιμες ειδικότητες  να δούμε τυχόν ελλείψεις που παρουσιάζονται σε προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, αλλά και διοικητικό, ώστε μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες να είναι άμεσα λειτουργικό.

 Πρέπει να προβλέψουμε και να αποφύγουμε τον κίνδυνο που είναι ορατός, να έχουμε ένα σύγχρονο κτιριακά και άρτια εξοπλισμένο νοσοκομείο και να μην έχουμε το αναγκαίο προσωπικό να το λειτουργήσουμε. Εδώ πρέπει να συστρατευτούμε όλοι προκειμένου η κυβέρνηση να δώσει λύση μέσα στο 2015».

«Δεν αντέχει άλλο το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου την πίεση που έχει δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια. Ως αιρετή Περιφέρεια ήταν το πρώτο έργο που εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και μαζί με την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή εργαστήκαμε μεθοδικά και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πως μετά από τόσες καθυστερήσεις, αυτή τη στιγμή το έργο προχωρά κανονικά» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας.

Ακολούθησε σύσκεψη του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη με τον Διοικητή του Γ.Κ. Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» Απόστολο Λέτσιο, την Διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστι Σταθοπούλου, τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «Ιπποκράτης» και Περιφερειακό Σύμβουλο Κώστα Πετρόπουλο, ο εκπρόσωπος των ιατρών στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παναγιώτης Ηλιόπουλος, στελέχη της Π.Δ.Ε και της Ε.Δ.Α., καθώς και τον ανάδοχο.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου
Το έργο αφορά στην αναβάθμιση του πολυώροφου τμήματος του Κεντρικού Κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών  «Άγιος Ανδρέας», το οποίο αποτελείται από ένα υπόγειο, ισόγειο και επτά ορόφους, εκτέλεση οικοδομικών και Η/Μ εργασιών, καθώς και στην προμήθεια – εγκατάσταση Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού στο κτίριο αυτό.

Η αρχιτεκτονική μελέτη δημοπράτησης, βασίσθηκε στην υλοποιημένη στατική ενίσχυση του κτιρίου και πιο συγκεκριμένα στα σχέδια ξυλοτύπων της μελέτης που εφαρμόσθηκε από τον ανάδοχο της συγκεκριμένης εργολαβίας. 

Το υπό μελέτη κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και επτά ορόφους. Βρίσκεται νότια του νέου κτιρίου των χειρουργείων, το οποίο έχει ολοκληρωθεί και ανατολικά του υφιστάμενου διώροφου, με το οποίο βρίσκεται σε επαφή και του οποίου η αποκατάσταση βρίσκεται ήδη στο στάδιο της αποπεράτωσης και αποτελεί λειτουργική συνέχεια του σε τρία επίπεδα. 

Δελτίο Τύπου
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top