26 Απρ 2015
0 σχόλια

Ανείπωτη τραγωδία στο Νεπάλ. Ξεπερνούν τους 2.000 οι νεκροί από τον σεισμό

τραγωδία στο Νεπάλ.
Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού ο οποίος έπληξε το Νεπάλ υπερβαίνει πλέον τους 2.000 νεκρούς.

 Καταστράφηκε το ιστορικό κέντρο του Κατμαντού, κατέρρευσε ο πύργος Ναταράρα. Χιονοστιβάδα έπληξε το Έβερεστ, σκορπώντας το θάνατο. Ανάμεσα στους νεκρούς υψηλόβαθμο στέλεχος της Google (Pics+Vids)


Με γυμνά χέρια, αντιμέτωποι με τεράστιες δυσκολίες, οι διασώστες στο Νεπάλ σκάβουν ακόμη στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε τη χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου για να βρουν επιζώντες και να ανασύρουν τους νεκρούς, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται ώρα με την ώρα.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Νεπάλ και τις γειτονικές χώρες, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό, ενώ σήμερα το πρωί νέοι μετασεισμοί έπληξαν την πρωτεύουσα Κατμαντού όπου οι κάτοικοι, παρά την παγωνιά, αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στο ύπαιθρο ή σε αυτοσχέδια καταλύματα.

Ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων, μόνο στο Νεπάλ, ανέρχεται στους 1.953 νεκρούς και 4.718 τραυματίες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Κάμαλ Σινγκ Μπαν.

 Θεωρείται όμως βέβαιο ότι οι αριθμοί αυτοί θα αυξηθούν, την ίδια ώρα που οι υπηρεσίες αρωγής και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, προσπαθούν να εκτιμήσουν το εύρος της καταστροφής και τις ανάγκες των κατοίκων.

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία, κυρίως στο κρατίδιο Μπιχάρ ενώ από την περιοχή του Θιβέτ αναφέρθηκαν 17 νεκροί. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στο γειτονικό Μπανγκλαντές, προκαλώντας σκηνές πανικού στην πρωτεύουσα Ντάκα.

Δείτε περισσότερα στο: news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top