28 Απρ 2015
0 σχόλια

Χωρίς τρένα και προαστιακό την Πρωτομαγιά

Χωρίς τρένα και προαστιακό
Χωρίς τα τρένα στο προαστιακό και εθνικό δίκτυο θα μείνει η χώρα την Πρωτομαγιά, καθώς οι σιδηροδρομικοί συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία.

Ως εκ τούτου, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια μεθαύριο Πέμπτη, καθώς και όλα τα δρομολόγια της Παρασκευής, ανήμερα της Πρωτομαγιάς.


Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), σημειώνει ότι «ο εορτασμός βρίσκει τους εργαζόμενους στην έκτη χρονιά των μνημονίων, έκτη χρονιά βαρβαρότητας και στραγγαλισμού των εργασιακών κεκτημένων.

Η εργατική τάξη όλα αυτά τα χρόνια δίνει μάχες ενάντια στους εκπροσώπους του κεφαλαίου στη χώρα μας. Η απεργία της Πρωτομαγιάς δεν έχει μόνο συμβολισμό γι αυτή τη διαρκή μάχη, αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο».

«Οι σιδηροδρομικοί», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΠΟΣ, «συμμετέχουμε στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς με πανελλαδική απεργία καθώς και φέτος βρισκόμαστε μπροστά στα ίδια προβλήματα: Η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρομικών εταιρειών βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο.

 Η λειτουργία του σιδηρόδρομου απειλείται από τη δραματική έλλειψη προσωπικού και είναι θέμα χρόνου η αναστολή των δρομολογίων. Η ελλιπής συντήρηση της Υποδομής και του τροχαίου υλικού προκαλεί καθημερινά προβλήματα».

Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και να δώσουν το δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top