26 Μαΐ 2015
0 σχόλια

Ηλεία: Έμειναν έκθαμβοι μπροστά στο μοναδικό «έργο» της φύσης

καμπάνας, στο κοίλο τμήμα του βουνού που υπάρχει στα όρια με το Χελιδόνι.
Μπροστά σε ένα μοναδικό φαινόμενο βρέθηκαν οι κάτοικοι του Πουρναρίου Αρχ. Ολυμπίας,

 οι οποίοι για πρώτη φορά προσέγγισαν το δύσβατο μέρος όπου έχει σχηματιστεί η φιγούρα της καμπάνας, στο κοίλο τμήμα του βουνού που υπάρχει στα όρια με το Χελιδόνι.


Μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «ΠΡΩΤΗΣ», κάτοικοι του χωριού με επικεφαλής τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Αρχ. Ολυμπίας κ. Σπύρο Τσιρώνη και τον Πρόεδρο του Πουρναρίου κ. Δημήτριο Πανόπουλο, έμειναν έκθαμβοι όταν έφτασαν με μεγάλη δυσκολία στο σημείο που η φύση  δημιούργησε ένα μοναδικό «έργο» τέχνης!

Η πελώρια καμπάνα που διακρίνεται από μεγάλη απόσταση, είναι ακόμη  πιο εντυπωσιακή από κοντά, προκαλώντας την ιδέα  ότι πρόκειται για δημιούργημα από κάποιον καλλιτέχνη, που της έδωσε σχεδόν τέλεια μορφή.

Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατον να έγινε από ανθρώπινο χέρι, αφού η μοναδική υδατογραφία είναι σε ύψος 30 και πλέον μέτρα από το έδαφος

 Μάλιστα αρκετοί από τους κατοίκους που συμμετείχαν στην «εξόρμηση» , αρχικά είχαν… υπομειδιάσει ακούγοντας για το συγκεκριμένο φυσικό φαινόμενο, αλλά φτάνοντας κοντά δεν μπορούσαν να κρύψουν την τεράστια έκπληξή τους!

Ζητούν διάνοιξη

«Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, σ’ ένα φανταστικό τοπίο. Αυτό που ζητάμε σε πρώτη φάση από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το δήμαρχο προσωπικά, είναι να προχωρήσει  στη διάνοιξη του δρόμου προς το σημείο για να μπορεί να πλησιάζει ο κόσμος» δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Τσιρώνης.

Παρά τη μεγάλη εντύπωση που έχει προκαλέσει το σπάνιο αυτό φαινόμενο στην απόκρημνη περιοχή, εντούτοις μικρό είναι το ενδιαφέρον των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και αρχών , ακόμη και από θρησκευτικής πλευράς, δεδομένου ότι η καμπάνα αποτελεί σύμβολο της εκκλησίας μας.

«Η ύπαρξη της χωμάτινης καμπάνας αποκτά και θρησκευτικές διαστάσεις και καλό θα ήταν να υπάρξει  ενδιαφέρον και από την πλευρά της εκκλησίας» ανάφερε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πουρναρίου.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως στο κάτω τμήμα του μικρού βουνού που  έχει σχηματιστεί η καμπάνα, υπάρχει σκληρή επιφάνεια χώματος που δείχνει ότι επί σειρά ετών έχει διαβρωθεί από το νερό.

«Το τεράστιο αυτό δημιούργημα μας έχει αφήσει όλους άφωνους αφού κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει την τόσο πιστή απεικόνιση της καμπάνας από τη φύση» τόνισε ο κάτοικος κ. Γιάννης Θανόπουλος, ο οποίος από την αρχή έδειξε ενδιαφέρον και  συμμετείχε στη συγκεκριμένη  προσπάθεια.

Κώστας Αντωνόπουλος - protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top