29 Μαΐ 2015
0 σχόλια

Menalon Trail: Πεζοπορία από τη Στεμνίτσα έως τη Δημητσάνα!

Menalon Trail
Η Αρκαδία απέκτησε ένα από τα μόλις οκτώ διεθνώς πιστοποιημένα μονοπάτια στην Ευρώπη, το Menalon Trail, και εμείς το ακολουθήσαμε, για να βρεθούμε στη μαγεία της Αρκαδικής φύσης.

Φωτορεπορτάζ με τις ομορφιές του πρώτου σκέλους του νέου πιστοποιημένου μονοπατιού Menalon Trail.


Το πρώτο κομμάτι που ξεκινά από την Στεμνίτσα και καταλήγει στην Δημητσάνα έχει απόσταση 12,4 χλμ και διαρκεί περίπου 4,5 ώρες και η υψομετρική διαφορά είναι 420-1095 μέτρα.

Ξεκινήσαμε στις 10 το πρωί από την όμορφη πλατεία της Στεμνίτσας, απ' όπου ξεκινάει το πρώτο τμήμα της διαδρομής.

 Η παραδοσιακή Στεμνίτσα, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Αρκαδίας, με τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας, υπήρξε η έδρα της Α' Πελοποννησιακής Γερουσίας του 1821, ενώ στη γη της συναντώνται πολλά μονοπάτια.

Αφήσαμε πίσω το χωριό και ακολουθήσαμε τον χωματόδρομο, σύμφωνα με τη σήμανση του μονοπατιού, που διασχίζει την πλαγιά ακριβώς κάτω από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί από τη Στεμνίτσα στο άλλο στολίδι του τόπου, τη Δημητσάνα.

 Λίγο πριν από τον ναό του Αγίου Νικολάου, η πινακίδα οδηγεί στο πρώτο μονοπάτι της διαδρομής, δηλαδή στον παλιό δρόμο για τη Μονή Προδρόμου. Αυτό το καλοσχηματισμένο μονοπάτι, κατά τόπους χτιστό, διασχίζει καλλιέργειες γύρω από τη βρύση «Καμάρι».
Πεζοπορία από τη Στεμνίτσα έως τη Δημητσάνα

Δείτε ολόκληρο το Φωτορεπορτάζ στοarcadiaportal.gr

Περισσότερες πληροφορίες για το μονοπάτι θα βρείτε στο: menalontrail.eu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top