16 Μαΐ 2015
0 σχόλια

Χαμός για τη φλόγα των Special Olympics - "Φλόγα που δεν ανάβει στην Ολυμπία δεν είναι Ολυμπιακή!"

Φλόγα που δεν ανάβει στην Ολυμπία δεν είναι Ολυμπιακή
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Αρχαίας Ολυμπίας, η επιλογή του Ιερού Βράχου της Πνύκας για την Αφή της Φλόγας.

Οι τοπικοί φορείς της Αρχαίας Ολυμπίας  διαπιστώσουν ότι επιχειρείται μια σταδιακή "απομάκρυνση" της Τελετής Αφής από την γη που γέννησε και διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Επισημαίνουν μάλιστα σύμφωνα με το PatrisNews, ότι Ολυμπιακή Φλόγα, έχει προέλευση και αυτή είναι η Ηλεία και η Αρχαία Ολυμπία.

Κι αυτό  τονίζουν ότι πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, πόσο μάλλον στους διοργανωτές.

"Οποιαδήποτε φλόγα δεν ανάβει στην Ολυμπία, δεν μπορεί να είναι και να χαρακτηρίζεται Ολυμπιακή. Αυτή είναι η πάγια θέση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, η οποία έχει εκφραστεί με σχετικές ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν το διαπραγματευόμαστε" λέει ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς.

-Επικεφαλής Αντιπολίτευσης - Δημ. Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας

"Οι απαράδεκτες ενέργειες, όπως τις έχουμε στηλιτεύσει εδώ και δεκαετίες, δεν μπορεί να επαναλαμβάνονται. 'Μαϊμού' φλόγα δεν υπάρχει. Υποβαθμίζει την ιστορικότητα της χώρας και κυρίως το μεγαλείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

 Γι’ αυτό έχουμε πει ότι θα πρέπει ο Δήμος να είναι αυτός που θα κάνει όλες τις Τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας εδώ, για να μπορεί σα θεματοφύλακας να τις διαφυλάσσει. Είναι απαράδεκτοι αυτοί που διοργανώνουν τέτοιες τελετές και όσοι παραπλανούν κάποιους για να βρίσκονται εκεί", λέει ο -Επικεφαλής Αντιπολίτευσης - Δημ. Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Αηδόνης.

Την αντίδραση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, Νίκου Ζαρόκωστα, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ότι "το ολυμπιακό πνεύμα αναδύεται ατόφιο μέσα και από τη διοργάνωση των Special Olympics. Εύχομαι το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι και της ειρήνης να γίνει μια φλόγα που θα διαλύσει την καταχνιά των χαλεπών καιρών που ζούμε σήμερα".

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, "ήταν τουλάχιστον ατυχείς οι δηλώσεις του Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στην εκδήλωση της Πνύκας για τους 14ους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics.

 Αφή της Ολυμπιακής φλόγας γίνεται και πρέπει να γίνεται μόνο στην Ολυμπία.

 Προτρέπουμε λοιπόν τον κ.Παυλόπουλο, ακολουθώντας το παράδειγμα του προκατόχου του κ.Κάρολου Παπούλια, να έρθει στην Ολυμπία να ζήσει από κοντά τι εστί Αφή Ολυμπιακής Φλόγας, στην Ιερή Άλτη".

thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top