27 Ιουν 2015
0 σχόλια

Ηλεία: Γιορτάζονται αύριο στο Πούσι οι νίκες των Ελλήνων έναντι των Τούρκων του Λάλα

Πούσι
Γιορτάζεται αύριο Κυριακή 28 Ιουνίου στην ιστορική τοποθεσία «Πούσι» η επέτειος από τις ιστορικές νίκες των Ελλήνων που πραγματοποιήθηκαν από τις 12 Μαΐου μέχρι τις 23 Ιουνίου του 1821 με αποτέλεσμα τη συντριβή και την απώθηση των Τούρκων από το Λάλα.


Κατά τον εορτασμό θα γίνει σημαιοστολισμός και φωταγώγηση των Δημοσίων Κτιρίων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Παράλληλα θα τελεστει δοξολογία στις 10.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αναληψεως Πουσίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού.

Αμέσως μετά θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, τον Ανώτερο Διοικητή φρουράς Ν. Ηλείας, Το Δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Αχλαδινής και απογόνους οικογενειών αγωνιστών.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κ. Ευθ. Κοτζιάς ενώ τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο θεολόγος καθηγητής, προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων ββάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αχλαδινής και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας.

Πηγή: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top