2 Ιουλ 2015
One σχόλια

Ηλεία: Μια μαθήτρια του δημοτικού γράφει για την Ελλάδα της Κρίσης

Μαρίσια Βασίλοπούλου μαθήτρια στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου
Η Μαρίσια Βασίλοπούλου μαθήτρια στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, είναι ένα από τα παιδιά της σύγχρονης Ελλάδας,

που κι αν βρίσκεται σε μικρή ηλικία βιώνει και αντιλαμβάνεται την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

 Αν για τα παιδιά μας δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε λίγη ελπίδα και χαμόγελο, τότε για ποιο πράγμα προσπαθούμε, τι θέλουμε να περισώσουμε σε τούτη τη χώρα;


Διαβάστε με προσοχή λοιπόν τις ανησυχίες μιας μικρής μαθήτριας του δημοτικού...

Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να μην είχε συμβεί στη χώρα μου είναι η κρίση. Οι πολίτες της λένε ότι οι πολιτικοί την κατέστρεψαν και αυτοί ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι, κάτι που δεν είναι αλήθεια.

 Οι 300 είχαν πάντα το πάνω χέρι. Μας έβλεπαν και μας βλέπουν σαν “σκλάβους” και δεν φτάνει μόνο αυτό μας ζητούν και τα ρέστα από πάνω… μαζί τα φάγαμε είπαν...

Φτάνει αυτό πρέπει να σταματήσει. Ήρθε η ώρα να “ξυπνήσει” ο κόσμος να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας. Είμαστε πολλά χρόνια σε αυτή τη κατάσταση. Μας έχει κάνει “ζητιάνους”,  “ανάπηρους”, μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα.

Εξαιτίας της “κρίσης” δεν υπάρχουν δουλειές άρα ανεργία. Νέοι άνθρωποι, άνθρωποι με οικογένειες φεύγουν σε ξένες χώρες για καλύτερη ζωή αφήνουν πίσω τα παιδιά τους για ένα κομμάτι ψωμί... Μειώνεται ο πληθυσμός μας ότι χειρότερο για την άμυνα της χώρας μας.

Αυτό πρέπει να τελειώσει επιτέλους. Εγώ σαν νέος άνθρωπος δεν μπορώ άλλο. Όπου και να πας ακούς το ίδιο και το ίδιο... δεν έχουμε λεφτά και δεν έχουμε δουλειά... Έχουμε δημοκρατία εμείς έχουμε το πάνω χέρι και εμείς ψηφίζουμε.

Βγαίνουν και λένε διάφορα τόσες μέρες στην τηλεόραση, στα ραδιόφωνα αλλά ποτέ δεν θα βρίσκονταν να κάθονται στη βουλή αν εμείς δεν τους ψηφίζαμε. Δεν ξέρεις τι να πιστέψεις και τι όχι... ο καθένας λέει ότι σκεφτεί χωρίς να σκέφτεται...

Δεν έχουμε χρήματα δεν έχουμε χρήματα... πως να έχουμε χρήματα αφού τα φάγανε μεταξύ τους. Και το ωραίο είναι ότι και τα φάγανε και όσοι είναι στη φυλακή τάχα μου και τους ταίζουμε κιόλας. Δεν είναι για γέλια;;;

Ούτε μια προσπάθεια να κάνουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας...
 Τέλος θα ήθελα να πω ότι ως πολίτης της Ελλάδας ελπίζω για πολλά χρόνια ακόμα, μιας χώρας με μεγάλη και πολύ σημαντική και πολύτιμη ιστορία άνθρωποι που μας κάνουν να ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον για την γενιά μου που γίνονται βουλευτές πρωθυπουργοί κτλ. κατάστρεψαν συνολικά τη ζωή μας το μέλλον μας τη χώρα μας τον πολιτισμό μας.

Πραγματικά για ένα μικρό διάστημα πίστεψα ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα ότι θα τα κατάφερναν αλλά δυστυχώς μια από τα ίδια.. και ο μπαμπάς μου εξακολουθεί να έρχεται το Σαββατοκύριακο να μας βλέπει. Ελπίζω τη Δευτέρα που μας έρχεται να δούμε ένα μικρούλικο φως στο τούνελ.

Μαρίσια Βασιλοπούλου Μαθήτρια 7ου Δημοτικού Πύργου Ηλείας"

Πηγή: ilialive.gr

1 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΩ ΜΑΡΙΣΙΑ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΗΜΗ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ, ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΠΡΟΟΔΟ,,,,,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Toggle Footer
Top