3 Ιουλ 2015
One σχόλια

«Στέγνωμα» χρημάτων στα χωριά της Ηλείας

Στιγμές μεγάλης ανέχειας
Στιγμές μεγάλης ανέχειας βιώνουν οι κάτοικοι και στα χωριά της Ηλείας,

εξαιτίας της καταβολής μικρού ποσού από τις συντάξεις, οι οποίες ως επί το πλείστον αποτελούν το βασικότερο εισόδημα των ανθρώπων της υπαίθρου!


Το πρόβλημα είναι περισσότερο έντονο στις τοπικές κοινότητες που οι περισσότεροι κάτοικοι είναι συνταξιούχοι, οι οποίοι πέρα από την οικιακή οικονομία (μικρές καλλιέργειες, οικόσιτα κ.λπ.), δεν έχουν άλλους οικονομικούς πόρους.

Ταυτόχρονα όμως οι ίδιοι τα τελευταία χρόνια συντηρούν και τις οικογένειες των άνεργων παιδιών τους, τόσο στα χωριά όσο και στα αστικά κέντρα, γεγονός που συρρικνώνει σημαντικά το εισόδημά τους.

Η κατάσταση ωστόσο έγινε πιο δύσκολη μετά το κλείσιμο των τραπεζών και τη δυνατότητα για ανάληψη ενός μικρού μέρους της σύνταξής τους (120 ευρώ), γεγονός που τους έχει φέρει σε αδιέξοδο αφού δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

«Με το μικρό ποσό που πήραν οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να καλύψουν έστω και τις βασικές ανάγκες τους και κυρίως την προμήθεια φαρμάκων, που είναι απαραίτητα για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας» δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Γιώργος Πολυτσόπουλος.

Επισφράγισμα

Η κατάσταση των τελευταίων ημερών ήλθε σαν επισφράγισμα της οικονομικής ανέχειας, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές του νομού, λόγω και των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον και στην ύπαιθρο, σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, αφού οι περισσότεροι κάτοικοι βασίζονται στις συντάξεις και λιγότερο στην παραγωγή, που θα μπορούσε να προσφέρει μια διέξοδο σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία» τόνισε ο συνταξιούχος κ. Γιώργος Δαγκούνας.

Το πρόβλημα της ανέχειας εξάλλου είναι πιο έντονο για τους νεότερους σε ηλικία κατοίκους, οι οποίοι είναι για σημαντικό χρονικό διάστημα άνεργοι και δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνο με τις αγροτικές καλλιέργειες.

«Αυτό το οικονομικό στέγνωμα που παρατηρείται στα χωριά λόγω και της μεγάλης ανεργίας που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις σε όλους και κυρίως σε εκείνους που αν και βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία, δεν έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν» επεσήμανε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Κώστας Αντωνόπουλος - protinews.gr

1 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΟ "στεγνωμα " χρηματων στα χωρια της ηλειας

    Η μανα μου η καλη μου μανα ειναι αυτή!!! Δεν ειναι ετσι όπως τα λέτε κύριε δημοσιογράφε , οι άνθρωποι αυτοί πολέμησαν και νικησαν στα μεγάλα ΟΧΙ που τους καλεσε η ιστορια σε συνθήκες πραγματικά δύσκολες με μια κότα ενα μουλάρι και μπομποτενιο ψωμι με βελανιδιά σιγα μην λυγίσουν τωρα στους εκβιασμούς των 120 ευρώ . Η μανα μου και ο κύριος διπλα της στα 80 τους πουλάνε αξιοπρεπώς τα εμπορεύματα που με αίμα καλιεργουν στο παζάρι της ανδριτσαινας μπορεί η μανα μου την παρασκευη να εισέπραξε 30 ευρώ αλλα δεν έκατσε να πεθάνει όπωςλεει επιτελοντας και κοινωνικο καθήκον αν θέλετε .... Αυτο ειναι που λέμε ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Toggle Footer
Top