6 Ιουλ 2015
0 σχόλια

Μάσιμο Ντ' Αλέμα: Όλα τα λεφτά της διάσωσης της Ελλάδας πήγαιναν στις τράπεζες - πρωτίστως τις γερμανικές

Μάσιμο Ντ' Αλέμα
EPA/BENOIT DOPPAGNE
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συνέντευξη του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Μάσιμο Ντ' Αλέμα στο δίκτυο Rai News,

 στην οποία μιλά για τη λιτότητα στην Ελλάδα που ευνόησε, όπως τονίζει, τις τράπεζες, πρωτίστως τις γερμανικές, καθώς εκεί κατέληξαν τα κεφάλαια διάσωσης.


 Υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, πως «λένε ότι πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά δεν είναι έτσι. Η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες».

 Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Ντ' Αλέμα επισημαίνει στη συνέντευξή του ότι «από μια φτωχή χώρα σαν την Ελλάδα τεράστια ποσά μεταφέρονται προς μια πλούσια χώρα σαν τη Γερμανία, μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, και η πλούσια πλουσιότερη».   «Η φτωχή χώρα δεν ήταν πλέον σε θέση να πληρώσει τα χρέη και έφτασαν οι ευρωπαϊκές βοήθειες.

 Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά όχι για τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων, αλλά για να πληρώσουμε τους τόκους στις γαλλικές, γερμανικές και σε μικρό ποσοστό ιταλικές τράπεζες», προσθέτει το στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς.

 «Διακόσια είκοσι δισεκατομμύρια κατέληξαν απευθείας στις τράπεζες, στους δανειστές. Λένε ότι πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά δεν είναι έτσι. Η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες.

 Τα χρήματα αυτά κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες ούτε που μπορούν να οσφρανθούν την μυρωδιά του», καταλήγει.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό στοlifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top