30 Ιουλ 2015
0 σχόλια

Ηλεία: Η μακαρίτισσα, η παιδίατρος και τα capital controls . . .

Η μακαρίτισσα, η παιδίατρος και τα capital controls
Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών έπεσε θύμα επιτήδειων - Κομπίνα με σενάριο . . . για 1450 ευρώ

Ολόκληρη κομπίνα έστησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα προκειμένου να αποσπάσουν 1450 ευρώ από τον ιδιοκτήτη γραφείου κηδειών στην Ηλεία.


 Και τι δεν σκέφτηκαν προκειμένου να πείσουν, αφού επιστράτευσαν από την «πεθαμένη μάνα» έως τα capital controls. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα και οι δράστες αναζητούνται από τις Αρχές.

Η ιστορία ξεκίνησε με μια γυναίκα που προσέγγισε τηλεφωνικά τον ιδιοκτήτη του γραφείου κηδειών. Του συστήθηκε ως γνωστή παιδίατρος του Πύργου και του ανέφερε πως η μητέρα της πέθανε στη Ναύπακτο και πως θα ήθελε το συγκεκριμένο γραφείο να αναλάβει τη μεταφορά της και την κηδεία της.

 Ο ιδιοκτήτης του γραφείου δέχθηκε και μετά από λίγο η γυναίκα επικοινώνησε και πάλι μαζί του για να του πει πως δεν μπορούσε να στείλει χρήματα στον αδερφό της για τις ετοιμασίες της κηδείας.

 Μάλιστα του είπε πως το σπίτι της οικογένειας στον Πύργο ήταν για πολλά χρόνια κλειστό και πως χρειαζόταν χρήματα για να το καθαρίσει άμεσα και του πρότεινε να της δώσει ένα δικό του αριθμό λογαριασμού για να καταθέσει αυτή τα χρήματα και να τα πάρει μέσω του γραφείου ο αδερφός της.

 Όμως και πάλι επικοινώνησε μαζί του για να του πει πως είχε πρόβλημα λόγω των capital controls για να κάνει ανάληψη και κατάθεση χρημάτων και του πρότεινε να περάσει από το γραφείο ο αδερφός της να πάρει χρήματα δανεικά περί τα 1200 ευρώ και να τα βρουν στο τέλος του λογαριασμού με την κηδεία.

 Η οικειότητα και ο τρόπος προσέγγισης της γυναίκας μαζί με το όνομα που είχε δηλώσει, φαίνεται να έπεισαν τον ιδιοκτήτη του του γραφείου που δέχτηκε να διευκολύνει τη «γνωστή παιδίατρο» και έτσι άφησε εντολή στη σύζυγό του να δώσει τα χρήματα, ενώ αυτός ξεκινούσε για τη Ναύπακτο για να παραλάβει τη σωρό της «μητέρας που είχε πεθάνει».

 Ο υποτιθέμενος αδερφός της παιδιάτρου, πήγε στο γραφείο τελετών και αντί του ποσού των 1200 ευρώ, ζήτησε και πήρε από τη σύζυγό του ιδιοκτήτη το ποσό των 1450 ευρώ «γιατί έτσι είχαν συμφωνήσει».

 Ο άγνωστος δράστης αφού πήρε τα χρήματα, έφυγε σαν κύριος… Οι δύο δράστες όμως της απίστευτης αυτής απάτης, είχαν σκαρώσει ένα ακόμα χουνέρι στον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών. Στη διεύθυνση κατοικίας στη Ναύπακτο, που είχε δώσει η υποτιθέμενη πελάτισσα… λειτουργούσε γραφείο τελετών της περιοχής…

Του Γιάννη Σπυρούνη
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top