1 Αυγ 2015
0 σχόλια

Ηλεία: Η εθελοντική εφημερία στο Κέντρο Υγείας Βάρδας έσωσε ζωές!

Κέντρο Υγείας Βάρδας
Ως εκ θαύματος δεν θρηνήσαμε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου το βράδυ της Τετάρτης, όταν λίγο μετά τις 10, το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε, συγκρούστηκε με Ι.Χ. αγροτικό αυτοκίνητο στη Μανολάδα.

 Αμέσως διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.


Και σαν να μην έφτανε αυτό, το πρωί, ένα ακόμα περιστατικό διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας όπου οι γιατροί διέγνωσαν έμφραγμα και ο ασθενής διακομίστηκε αμέσως στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου του Πύργου.

Το Κέντρο Υγείας Βάρδας με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει και ειδικά με τις τελευταίες εξελίξεις (απλήρωτες εφημερίες, ελλιπές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κ.ά.) έπραξε το καθήκον του στο ακέραιο.

Τις τρεις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου το Κέντρο Υγείας Βάρδας ήταν να κλείσει και να μη λειτουργήσει σαν εφημεριακό κέντρο. Παρ’ όλα αυτά λειτούργησε και αυτό οφείλεται κυρίως στο φιλότιμο και στη συνείδηση των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, που έκαναν για ακόμη φορά το καθήκον τους και μάλιστα, χωρίς αμοιβή για την εφημερία τους.

Την πρώτη εφημερία έκανε ο ίδιος ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βάρδας κ. Νίκος Χούντρας με τη βοήθεια μιας ακόμα ιατρού, ενώ μέχρι αργά χθες το μεσημέρι γινόταν διαβουλεύσεις για το ποιος θα έκανε τη χθεσινή και τη σημερινή εφημερία. Σύμφωνα με πληροφορίες και τη χθεσινή εφημερία έκανε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας με τη βοήθεια πάλι μιας ιατρού.

Ανάστατη η τοπική κοινωνία

Διαρκή είναι η ενημέρωση που έχει για το θέμα ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, ενώ ανάσταση εμφανίζεται η τοπική κοινωνία από το ενδεχόμενο το Κέντρο Υγείας Γαστούνης να μένει κλειστό για τρεις ημέρες το μήνα.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας κ. Ανδρέας Τσίρος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακόμα και χθες αποδείχθηκε πόσο χρήσιμο είναι το Κέντρο Υγείας και απαραίτητη η λειτουργία του και το απόγευμα, γιατί στην περιοχή μας έγινε ένα τροχαίο ατύχημα και τραυματίστηκε ένας νεαρός στο κεφάλι.

 Σε περίπτωση που δεν λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας, η ζωή του συγκεκριμένου ατόμου θα έμπαινε σε πολύ μεγάλο κίνδυνο. Είναι λοιπόν απαράδεκτο κατά την καλοκαιρινή περίοδο με αυξημένη την παρουσία των ετεροδημοτών αλλά και την έντονη χρήση αγροτικών μηχανημάτων το Κέντρο Υγείας να παραμένει κλειστό τα απογεύματα.

 Αν σκεφτεί κανείς ότι είναι η μόνη μονάδα υγειονομικής περίθαλψης που καλύπτει μια περιοχή από την Αχαΐα έως τη Γαστούνη, μια απόφαση για κλείσιμο, ή έστω προσωρινή αναστολή λειτουργίας, είναι το λιγότερο εγκληματική και πρέπει, αν κάποιος πάρει αυτή την απόφαση, να γνωρίζει ότι πρακτικά βάζει την υπογραφή του στην θανατική καταδίκη ενός συντοπίτη μας ή περαστικού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βάρδας κ. Χρήστος Ρετουνιώτης είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Το ενδεχόμενο να μένει κλειστό το Κέντρο Υγείας Βάρδας για τρεις μέρες το μήνα θεωρώ ότι ελλοχεύει πολλούς κινδύνους τόσο για τους συνδημότες μας, όσο και για τους εκατοντάδες οικονομικούς μετανάστες που απασχολούνται στην περιοχή και όλους τους διερχόμενους οδηγούς και επισκέπτες.

 Η λειτουργία του πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, ενώ πρέπει όλες μας οι προσπάθειες να επικεντρωθούν στην ενίσχυσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό γιατί πραγματικά είναι η μοναδική μονάδα υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή μας που σώζει ζωές».

Στάθης Πουλιάσης - patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top