2 Σεπ 2015
0 σχόλια

Διεθνές συμπόσιο στην Αρχαία Ολυμπία (1-6/9/2015)

Διεθνές συμπόσιο στην Αρχαία Ολυμπία
Τη δύναμη του πολιτισμού προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης ενός δημόσιου λόγου για την Ευρώπη, που οι έννοιες της οικονομίας της κοινωνίας και της οικονομίας θα ξαναβρούν την ισορροπία τους, στοχεύει να αναδείξει, μεταξύ άλλων,

διεθνές συμπόσιο που θα λάβει χώρα στην Αρχαία Ολυμπία (1-6/9/2015) με θέμα: ”Η ανάγκη ενός εποικοδομητικού Διαλόγου μεταξύ Λαών και Πολιτισμών και η Ολυμπιακή Ιδέα”.


Το εν λόγω Συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και χορηγός του είναι ο ΕΟΤ, όπως τονίστηκε σε σημερινή εκδήλωση του Οργανισμού, χωρίζεται σε 4 θεματικές ενότητες.

Ο πρώτος κύκλος αφορά "πολιτική και οικονομία", ο δεύτερος "Τέχνη και πολιτισμός", ο τρίτος είναι αφιερωμένος στον "Ολυμπισμό και τον Πολιτισμό" και ο τέταρτος αναφέρεται στην "Έρευνα και στο Σύμπαν μια Πρόκληση για το Μέλλον".

Σε γραπτό του μήνυμα προς την εκδήλωση, ο πρόεδρος της Ιρλανδίας, Μάϊκλ Χίγκινς (Michael D.Higgins), σημείωσε ότι το θέμα του συμποσίου είναι πολύ επίκαιρο και το πρόγραμμα του αγγίζει πολλά από τα πλέον επείγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν η ευρωπαϊκή και διεθνής κοινότητα αυτόν τον καιρό. Μάλιστα επεσήμανε, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό που το συνέδριο λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα, με την ασύγκριτη πνευματική και πολιτισμική κληρονομιά και την κεντρική της θέση στην ιστορία της δημοκρατίας.

Στην παρέμβαση του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου “Ορίζοντες- Ανθρωπιστικές και Πολιτιστικές Δράσεις” Σπύρος Μερκούρης στάθηκε μεταξύ άλλων στην σχέση του τουρισμού και του πολιτισμού, που όπως είπε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως άρρηκτη. "Τουρισμός και Πολιτισμός" δεν είναι παρά ένα αδιαχώριστο δίδυμο, δυο αλληλένδετοι κρίκοι στην ελεύθερη διακίνηση πληθυσμών, ιδεών, αξιών από τη μια χώρα στην άλλη, που συμβάλλει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο λαών και πολιτισμών.

Πηγή: e-typos.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top