30 Νοε 2015
0 σχόλια

Ανάλγητο κράτος: Ο ΟΓΑ σπρώχνει 55χρονο Πυργιώτη στην καταστροφή

Ο ΟΓΑ σπρώχνει 55χρονο Πυργιώτη στην καταστροφή
Άνεργος 55χρονος, κάτοικος του δήμου Πύργου  έλαβε την Παρασκευή ραβασάκι από τον ΟΓΑ με το οποίο καλείται να καταβάλλει αμέσως το 50%  οφειλής του προς τον ασφαλιστικό φορέα, που ανέρχεται σε περίπου 11.000 ευρώ.


Ο άνθρωπος έπεσε κυριολεκτικά από τα σύννεφα, καθώς δεν έχει πόρους και αδυνατεί να εξασφαλίσει ακόμη και τα στοιχειώδη για την επιβίωση. Κατοικεί δε σε ιδιόκτητο πεπαλαιωμένο σπίτι, κατασκευασμένο την δεκαετία το ’50 από πλίνθους, ελάχιστων τετραγωνικών και ελάχιστης αντικειμενικής και κατά μείζονα λόγο, εμπορικής αξίας.

Στο ΟΓΑ ασφαλίστηκε πριν από  περίπου 15 χρόνια, με την ιδιότητα του αγρεργάτη.  Για λόγους υγείας άσκησε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα το γεωργικό επάγγελμα και δεν έχει κάνει ποτέ  χρήση των υγειονομικών ή άλλων υπηρεσιών που παρέχει ο ΟΓΑ.

Έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη από τον ανταποκριτή του ΟΓΑ της περιοχής του να διαγραφεί από τον ασφαλιστικό οργανισμό, με τα επιχειρήματα ότι δεν εργάζεται και ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει εισφορές. Η απάντηση που έχει λάβει είναι πως για να διαγραφεί θα πρέπει να εξοφλήσει τα χρέη του προς τον ΟΓΑ ή να τα ρυθμίσει.

Ωστόσο ο εν λόγω πολίτης αδυνατεί αντικειμενικά να ικανοποιήσει την μια ή την άλλη προϋπόθεση  έτσι ώστε να επιτευχθεί η διαγραφή του. Συνεπώς, βαίνει συνεχώς  αυξανόμενη η  επιβάρυνση του με ένα χρέος που προσπαθεί να το  σταματήσει,  αλλά δεν τον αφήνουν.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, καθώς ο συμπολίτης απειλείται επισήμως και εγγράφως από τον ΟΓΑ  για την επιβολή μέτρων εναντίον του.

Δυνατότητα προσφυγής σε νομικό δεν έχει και ως εκ τούτου κινδυνεύει να γίνει έρμαιο των αδηφάγων ορέξεων ενός ανάλγητου κράτους που τελευταία δεν κάνει τίποτα άλλο από το να απεργάζεται  και να θέτει σε εφαρμογή σχέδια εναντίον  αναξιοπαθούντων πολιτών,  που το πλήθος τους  αυξάνει με  ρυθμό γεωμετρικής  προόδου,   εξαιτίας της  εφαρμοζόμενης εξοντωτικής των λαϊκών στρωμάτων, πολιτικής.

Η περίπτωση του εν λόγω συμπολίτη (τα στοιχεία του είναι στην διάθεση της εφημερίδας μας) δεν είναι η μοναδική.

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί ακόμη που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα. Για τον συγκεκριμένο και για όποιον άλλον βρίσκεται στην θέση του, θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να κινητοποιηθούν κοινωνικοί  ή κρατικοί  φορείς. Έχουμε χρέος ως κοινωνία να προστατεύσουμε τα πιο αδύναμα μέλη μας.

Και βέβαια οφείλει ο ΟΓΑ  και ειδικότερα το κατάστημα  της Πάτρας, να πάρει θέση στο ζήτημα. Πως ζητά να λάβει παρά του μη έχοντος, την στιγμή μάλιστα που ο δήθεν οφειλέτης δεν έχει ποτέ απολαύσει κάποια από τις υπηρεσίες που παρέχει ο οργανισμός; Από πού προκύπτει το χρέος που του αποδίδουν;

Πηγή: Εφημερίδα «Πρωινή»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top