27 Νοε 2015
0 σχόλια

Ένα ολοκαίνουργιο μουσείο αφιερωμένο στον Πλάτωνα και το έργο του

ολοκαίνουργιο μουσείο αφιερωμένο στον Πλάτωνα και το έργο του
Το Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος προσκαλεί τους Αθηναίους να περπατήσουν τους δρόμους που περπάτησε και δίδαξε ο κορυφαίος φιλόσοφος


Ένα νέο μουσείο άνοιξε σήμερα τις πόρτες του στην Αθήνα.

Πρόκειται για το Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος που εγκαινίασαν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κυρία Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου.

Το νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό Μουσείο της πόλης είναι αφιερωμένο στον Πλάτωνα και το έργο του και προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, να περπατήσουν δρόμους που περπάτησε και δίδαξε ο ίδιος ο φιλόσοφος και να μυηθούν στο έργο του, μέσω ψηφιακών αναπαραστάσεων και ειδικών κατασκευών που περιλαμβάνονται στο νέο μουσείο.

Η κατασκευή του κτιρίου του ψηφιακού μουσείου υλοποιήθηκε από τον δήμο Αθηναίων.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, η μουσειολογική μελέτη, οι εφαρμογές και τα εκθέματα πραγματοποιήθηκαν από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου ΕΣΠΑ «Ακαδημία Πλάτωνος,

Η Πολιτεία και ο Πολίτης» του υπουργείου Παιδείας, που σχεδιάστηκε ξεκίνησε επί της υπουργίας της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία παρέστη στα εγκαίνια.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δείτε περισσότερα στο: lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top