30 Νοε 2015
0 σχόλια

Ηλεία: Αυτός είναι ίσως ο χειρότερος δρόμος της Δυτικής Ελλάδας!

Αυτός είναι ίσως ο χειρότερος δρόμος της Δυτικής Ελλάδας!
Αναγκασμένοι να περνούν, αφού πρώτα προσευχηθούν για την ασφάλεια των ιδίων και των οχημάτων τους,

μέσα από τεράστιες λακκούβες και καλάμια που σκεπάζουν το δρόμο, είναι οι διερχόμενοι οδηγοί, που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση την συνδετήρια Εθνικών Οδών Πύργου – Κυπαρισσίας και Πύργου – Τριπόλεως στην περιοχή της Αλφειού, λίγο έξω από τον Πύργο.


Τα φορτηγά που διέρχονται την οδό, για να αποφύγουν την κίνηση της πόλης αλλά και όσοι με ΙΧ επιβατηγά επιλέγουν να περάσουν από το σημείο, δεν ξέρουν αν θα βγουν σώοι στην απέναντι πλευρά, καθώς εδώ και πολλά χρόνια οι λακκούβες που έχουν δημιουργηθεί στο σημείο, είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνες για την ασφάλεια τόσο των αυτοκινήτων τους όσο και της ίδιας τους της ζωής.

Όπως αναφέρουν διερχόμενοι οδηγοί, μπορεί οι αρμόδιοι να έκαναν διάφορες παρεμβάσεις στις λακκούβες – αποκαθιστώντας τις προσωρινά – ωστόσο αυτό δεν έλυσε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει καθώς η οδός, παραμένει σε άθλιο χάλι και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την δυσκολία διέλευσης είναι τεράστια.

Μάλιστα, πολλοί οδηγοί και κάτοικοι της περιοχής, αγανακτούν με την κατάσταση αυτή και ζητούν να επιλυθεί το πρόβλημα, αφού πλέον η οδός χρησιμοποιείται από το μεγαλύτερο κομμάτι των οδηγών και κυρίως των βαρέων οχημάτων ενώ στο σημείο δραστηριοποιούνται και αρκετοί επαγγελματίες, που καθημερινά μετακινούνται για τις ανάγκες της εργασίας τους.

Παράλληλα εκτός από τις τεράστιες λακκούβες, μεγάλα προβλήματα δημιουργούν και τα καλάμια που έχουν αναπτυχθεί δεξιά και αριστερά της οδού, κυρίως στην είσοδο στις Κολιρέικες Παράγκες, τα οποία περιορίζουν την ορατότητα των οδηγών κατά τη διέλευσή τους από το σημείο.

Έρχονται έργα αποκατάστασης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Πύργου, που είχε ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης του έργου που αφορά την αποκατάσταση βατότητας της συνδετήριας οδού Ε.Ο. Πύργου – Τριπόλεως με την Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας με προϋπολογισμό 670 χιλ. ευρώ, προχωρά στην δημοπράτηση του, αφού την περασμένη Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε το θέμα.

Η δημοτική αρχή Πύργου, όπως αναφέρουν πηγές, με πρωτοβουλία της, έχει αποφασίσει την εκτέλεση των έργων, όπου πρόκειται να γίνουν τεχνικά έργα σε όλο το μήκος της οδού, προκειμένου οι οδηγοί να διέρχονται με ασφάλεια από το σημείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, προβλέπονται να εκτελεσθούν εργασίες κατασκευής εγκάρσιων οχετών που θα τοποθετηθούν κάθετα στην οδό για την απορροή των υδάτων και οι οποίοι θα ξεκινούν από την βορεινή πλευρά της οδού και θα καταλήγουν στην τάφρο που βρίσκεται στο σημείο ενώ παράλληλα πρόκειται να κατασκευασθούν και τοιχεία αντιστήριξης κυρίως πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής όπου έχουν παρατηρηθεί καταπτώσεις του πρανούς.

Πηγή: patrisnews.gr
Πληροφορίες: patranews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top