19 Ιαν 2016
0 σχόλια

Επιχειρείν στη Ζαχάρω-Λάδι: το δυνατό «χαρτί» της περιοχής

Ζαχάρω δυνατό «χαρτί» της περιοχής το Λάδ
«Όσο πιο πολύ ήλιο έχει μια περιοχή τόσο πιο σωστά γίνεται η φωτοσύνθεση. Και τόσο πιο ώριμος και καλής ποιότητας ο καρπός.


Γι’ αυτό και το λάδι μας είναι το καλύτερο της Μεσογείου». Δεν χρειάζονται λοιπόν περισσότερα λόγια για να αντιληφθεί ακόμη και ο πιο αδαής τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ηλειακού ελαιολάδου.

Πόσο μάλιστα όταν η άποψη αυτή ανήκει σε έναν άνθρωπο που  έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στην ελαιουργεία.

Ο Χρήστος Τάγαρης, πέμπτης γενιάς ελαιουργός, μας συστήνει τη νέα εταιρεία Olympiangreen A.E. και μας ξεναγεί στους χώρους του υπερ-σύγχρονου εργοστασίου, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Ζαχάρως.

Μας εξηγεί για την μεγάλη προσπάθεια που έγινε ώστε να χτιστεί και να λειτουργήσει το εργοστάσιο και μάλιστα σε συνθήκες capital control. Αναλύει τον στόχο αλλά και την φιλοσοφία πάνω στην οποία «στήθηκε» όλη η εταιρεία και αναφέρεται εκτενώς στην εξαγωγή του προϊόντος και πώς ανταποκρίνονται οι ξένοι καταναλωτές σ’ αυτό.

Στην πόλη της Ζαχάρως συναντήσαμε τον Χρήστο Πλιάγκο. Είναι από τους ανθρώπους που αμέσως αναγνωρίζει κανείς την αγάπη που έχει για τον τόπο του και τη διάθεσή του για δράση και προσφορά.

Με καταγωγή από τα Μυρώνια γεννήθηκε, μεγάλωσε και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στη Ζαχάρω. Δεν εκδήλωσε ποτέ την επιθυμία να φύγει από τον τόπο του, ούτε και να παραμείνει αδιάφορος στις εξελίξεις.

Αντιθέτως όταν τα πράγματα φαίνονται στάσιμα ο ίδιος, μέσα από την ιδιότητα του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου της πόλης προσπαθεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Πως; Με δράσεις που είναι ικανές να αφήσουν μια κληρονομιά.

Όπως το εκπαιδευτήριο κυνηγόσκυλων αλλά και τον νεοσύστατο σκοπευτικό σύλλογο, καθώς όλες οι επόμενες προσπάθειες γίνονται για να αποκτήσει η Ζαχάρω το δικό της σκοπευτήριο που θα απευθύνεται σε κυνηγούς και μη και σε κάθε ηλικία.

Το «Επιχειρείν» κάνει ένα ιστορικό οδοιπορικό στον πανέμορφο πρώην δήμο Φιγαλείας. Ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την περιοχή μέσα από ιστορικές αναφορές που αναδεικνύουν την σπουδαιότητα του τόπου.

Επιμέλεια Βίκυ Γκουγκουστάμου
Πηγή: Εφημερίδα «Πρωινή»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top