7 Φεβ 2016
0 σχόλια

Κάθοδος αγροτών για συλλαλητήριο στην Αθήνα. Θα κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα

Κάθοδος αγροτών για συλλαλητήριο στην Αθήνα
Αναλυτικά τι αποφάσισαν οι αγρότες στη νέα συνέλευσή τους στη Νίκαια.

Νέο ΟΧΙ σε κυβερνητικό διάλογο.


Ανάβουν τις μηχανές για απόβαση στην Αθήνα. Προγραμματίζουν συλλαλητήριο και "κατασκήνωση" στο Σύνταγμα.

Κλειστοί δρόμοι και τελωνεία

Τον επ' αόριστον αποκλεισμό των εθνικών οδών, των τελωνείων και των λιμανιών αλλά και κλιμάκωση του αγώνα τους αποφάσισαν ομόφωνα οι αγρότες κατά τη συνέλευσή τους στη Νίκαια.

Επίσης, αποφάσισαν να πουν OXI στη διακομματική συζήτηση και να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ δηλώνουν ότι από την ερχόμενη Παρασκευή, θα κατασκηνώσουν για τρεις ημέρες στο Σύνταγμα.

Οι αγρότες ζητούν να παραμείνει αυτόνομος ο ΟΓΑ, αφορολόγητο για μικρούς και μεσαίους αγρότες, καθώς και κατάργηση των τεκμηρίων.

Όσον αφορά στα μπλόκα, ανοιχτό είναι το τελωνείο του Προμαχώνα και τα Τέμπη, που θα κλείσουν εκ νέου στις 6 το απόγευμα.

Επ' αόριστον παραμένουν κλειστοί οι κόμβοι στη Νίκαια, τα Μάλγαρα, την Ανθήλη, τον Ισθμό Κορίνθου και τα διόδια Νεστάνης, και στην Εγνατία Οδό στο Νησέλι και τα Κερδύλλια.

Επίσης, κλειστό παραμένει το τελωνείο των Κήπων, ενώ και το τελωνείο της Εξοχής έκλεισε ξανά από τις 3 το μεσημέρι, ενώ της Δοϊράνης θα κλείσει από τις 7 έως τις 10 το βράδυ.

Διακεκομμένοι, αλλά πολύωροι, είναι οι αποκλεισμοί και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου σε όλη τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, στη Φλώρινα, αγρότες το βράδυ του Σαββάτου αποδοκίμασαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε ομιλία, για την αγροτική πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για "αντιπολιτικά και αντιδημοκρατικά φαινόμενα, καταδικαστέα από όλους. Είναι αναγκαίο να απομονωθούν οι ακραίες φωνές και να επικρατήσει ο διάλογος". Επισημαίνει δε ότι "δεν εξυπηρετούν ούτε τα αιτήματα των αγροτών, ούτε καμιάς άλλης κοινωνικής κατηγορίας".

Στη Μεσσηνία

Μετ' εμποδίων διεξάγεται και την Κυριακή η κυκλοφορία των οχημάτων στους δύο κεντρικούς οδικούς κόμβους της Μεσσηνίας (Ασπροχώματος και Καλού Νερού).

Στον κόμβο του Ασπροχώματος οι αγρότες έκλεισαν στις 12:00 το δρόμο, ο οποίος θα παραμείνει κλειστός έως τα μεσάνυχτα, ενώ ανοιχτός παραμένει ο κόμβος του αεροδρομίου (στη Μεσσήνη), απ' όπου γίνεται η κυκλοφορία των τροχοφόρων από και προς Καλαμάτα, μέσω της Ε.Ο. Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας.

Στον κόμβο του Καλού Νερού οι αγρότες από την Τριφυλία έκλεισαν το δρόμο στις 15:00, ο οποίος θα ανοίξει στις 19:00, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων από Πύργο προς Κυπαρισσία και από Κυπαρισσία προς Πύργο.

Στο σημείο δεν υπάρχει παράδρομος και οι αγρότες του μπλόκου διευκολύνουν πρωτίστως τ' ασθενοφόρα, τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές και τα φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα.

Στην Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Πελοποννήσου με κλείσιμο και της παλαιάς εθνικής οδού και στους Μύλους της Λέρνης, στην Αργολίδα και στο Καλαμάκι Κορινθίας, ενώ το απόγευμα οι αγρότες θα κλείσουν και την γέφυρα του Ευρώτα, κάνοντας το ταξίδι για την Αττική σωστό γολγοθά.

Ειδικότερα, από το απόγευμα του Σαββάτου είναι κλειστός επ' αόριστον ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Νεστάνης από τους αγρότες της Αρκαδίας, που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου, ενώ για πολλοστή ημέρα είναι κλειστή η νέα εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού.

Το μεσημέρι οι αγρότες της Αργολίδας πραγματοποίησαν προσυγκεντρώσεις στα χωριά του αργολικού κάμπου και λίγο μετά τις 13.00 έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους στην είσοδο του χωριού Μύλοι και μοίρασαν στους διερχόμενους οδηγούς πορτοκάλια, αποκόπτοντας την ανατολική Πελοπόννησο τελείως, με μόνη διαφυγή για την Κορινθία τον δρόμο Λεβίδι - Κανδύλα - Νεμέα.

Οι αγρότες δεν έχουν ενημερώσει για το χρόνο που θα κρατήσουν κλειστή την παλαιά εθνική οδό στους Μύλους της Λέρνης.

Επιπλέον, οι αγρότες της Κορινθίας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου από τις 15:00 έως τις 22:00.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Λακωνίας, βρίσκονται στα μπλόκα τους και θα κλείσουν από τις 17:00 έως τις 20:00 την εθνική οδό Σπάρτης - Τρίπολης, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης, με αποτέλεσμα όσοι θα ταξιδέψουν για Τρίπολη θα πρέπει να ακολουθήσουν τον επαρχιακό δρόμο Σπάρτη - Καστόρι - Λογγανίκος - Μεγαλόπολη.
Στην Φθιώτιδα

Άνοιξε το μεσημέρι της Κυριακής το εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας στα δύο μπλόκα στη Φθιώτιδα.

Το ένα μπλόκο που είχε στηθεί στον κόμβο του Μπράλου στο 200ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και είχε κόψει κάθε κίνηση του εθνικού δικτύου άνοιξε καθώς οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και ο δρόμος δόθηκε σε κυκλοφορία.

Εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί στους δρόμους γύρω από την Λαμία άρχισαν σιγά σιγά να κινούνται για τον προορισμό τους αλλά λόγου του μεγάλου αριθμού θα χρειαστούν ώρες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας

Στο 140ο χλμ του δρόμου Αθηνών-Λαμίας οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και από τα δύο ρεύματα και κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Στο 210ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης, ο δρόμος παραμένει κλειστός, αλλά οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ από τους παράδρομους με συνέπεια με μικρές παρακάμψεις να διεξάγεται η κυκλοφορία.

Στην Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία

Μόνο δύο ώρες, από τις 12:00 έως τις 14:00, έμεινε ανοικτή την Κυριακή η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, αφού οι αγρότες αποφάσισαν νέο πολύωρο αποκλεισμό του δρόμου, από τις 14:00, μέχρι τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.

Εκτός, όμως, από τον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, θα συνεχιστούν και οι πολύωροι αποκλεισμοί εθνικών οδών σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία.

Ειδικότερα, στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αμφιλοχίας - Λευκάδας, από τις 11:00 έως τις 17:00, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου.

Επίσης, αγρότες της Ναυπακτίας, απέκλεισαν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, από τις 12:00 έως τις 15:00, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Ακόμη, αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, από τις 17:00 έως και τις 20:00, στην γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στην Αχαΐα, αγρότες θα αποκλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, από τις 16:00 έως τις 20:00 στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Επίσης, αγρότες της Αιγιάλειας, αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, από τις 19:00 έως και τις 22:00, στο ύψος του Αιγίου.

Στην Ηλεία, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, από τις 12:00 έως τις 20:00, στους κόμβους του Κουρτεσίου και της Μαραθιάς.

Τέλος, αγρότες από την περιοχή του Πύργου, αναμένεται να κλείσουν τις απογευματινές ώρες, τον κόμβο Αγίου Γεωργίου.

Πηγή1: ert.gr
Πηγή2: news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top