8 Φεβ 2016
0 σχόλια

Ξεκινούν πολύωρα μπλόκα από τους αγρότες της Ηλείας

πολύωρα μπλόκα από τους αγρότες της Ηλείας
Δυναμώνει μέρα με τη μέρα ο αγώνας των αγροτών, αφού τα μπλόκα στις Εθνικές Οδούς όχι μόνο δεν «αδυνατίζουν», αντίθετα ενισχύονται και γίνονται πολυπληθέστερα.


Χθες το πρωί οι αγρότες απέκλεισαν εκ νέου την Εθνική Οδό σε Κουρτέσι και Μαραθιά για περισσότερη ώρα, δηλώνοντας ότι δεν υποχωρούν και θα σκληρύνουν τη στάση τους αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τα δύο σχέδια νόμου.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρ.Βαλλιανάτος, δήλωσε: «σκληραίνουμε τη στάση μας και καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Τις επόμενες ημέρες θα προβούμε σε περαιτέρω κινητοποιήσεις. Επόμενος σταθμός μας είναι το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Δεν κάνουμε πίσω».

Μαζί και οι έμποροι

Στο μπλόκο της Μαραθιάς χθες βρέθηκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Νίκος Σαψάλης ο οποίος τόνισε ότι «οι έμποροι της Αμαλιάδας είναι δίπλα στους αγρότες.

Ελπίζω η κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο νόμου και να μιλήσουμε από νέα βάση, εάν πράγματι θέλουν να ανθίσει ξανά η ελληνική οικονομία.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θαν. Αντωνάτος, επισήμανε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε. Αλλιώς θα μας πετάξουν έξω από τις καλλιέργειές μας και δεν θα μας μείνει τίποτα. Δεν έχουμε άλλη λύση με αυτά τα καταστροφικά μέτρα. Θα αγωνιστούμε μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος. Πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι ενωμένοι για να πάρουν πίσω τα μέτρα».

Μπλόκο και στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου

Οι αγρότες έκλεισαν και χθες το βράδυ τον κόμβο του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση του αγώνα με πολύωρο αποκλεισμό.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου στον κόμβο από τους εκπροσώπους του μπλόκου που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια της Λάρισας.

Τα σημερινά μπλόκα

Από σήμερα οι κινητοποιήσεις αναμένονται πιο σκληρές, αφού από σήμερα οι αγρότες είναι αποφασισμένοι για πολύωρο αποκλεισμό  στα  μπλόκα Μαραθιάς και Κουρτεσίου από τις 12 το μεσημέρι και μετά.

Στη Δυτική Αχαΐα έχει προγραμματιστεί αποκλεισμό της Ε.Ο. Πατρών-Πύργου από τις 16:00 έως τις 22:00, ενώ ο κόμβος του Καλού Νερού στη Μεσσηνία ο θα παραμείνει κλειστός από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.

Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top