27 Απρ 2016
0 σχόλια

Ηλεία: ΣΟΚ - Ιερέας ο συλληφθέντας με το οπλοστάσιο στην Αγ. Μαύρα

Ιερέας ο συλληφθέντας με το οπλοστάσιο στην Αγ. Μαύρα
Μετά από έφοδο των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου


Ολόκληρο οπλοστάσιο είχε στην κατοχή του ένας 49χρονος ιερέας στην Αγ. Μαύρα Ηλείας.

Ακόμα και οι αστυνομικοί που ανακάλυψαν τα όσα έκρυβε στο σπίτι του απόρησαν. Ένας έλεγχος που έγινε στο γενικότερο πλαίσιο των ερευνών για εντοπισμό κροτίδων, έφερε στο φως πολλά περισσότερα από όσα περίμεναν οι Αρχές.

Το πρωί της Μ. Τρίτης, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προχώρησαν σε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως ο ιερέας κατέχει ποσότητα κροτίδων. Όμως δεν περίμεναν να βρουν τόσο οπλισμό…

Παρουσία δικαστικού λειτουργού, έκαναν την έρευνά τους και εντόπισαν πέρα από τις 1094 κροτίδες τύπου Zeus (μαύρες), ακόμα δύο πιστόλια το ένα με σιγαστήρα, μια χειροβομβίδα, φυσίγγια και αρκετά άλλα.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, βρήκαν  και κατάσχεσαν ένα πιστόλι, με πέντε φυσίγγια στο γεμιστήρα του και ενσωματωμένο κυλινδρικό σιγαστήρα στη κάνη του, ένα ακόμα πιστόλι, μία χειροβομβίδα χωρίς πυροκροτητή, ένα λειτουργικό πυροκροτητή χειροβομβίδας, 100 φυσίγγια τυφεκίου, 127 φυσίγγια, πυροβόλων οπλών, χίλιες ενενήντα τέσσερις κροτίδες, δεκαπέντε μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι, εννέα αυτοσχέδιους ηλεκτρικούς πυροκροτητές με κύκλωμα καλωδίων για ασύρματο τηλεχειρισμό με τηλεκοντρόλ, μια ημιαυτόματη καραμπίνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top