25 Μαΐ 2016
0 σχόλια

Κυπαρισσιακός κόλπος: Το Προεδρικό Διάταγμα έγινε… Υπουργική Απόφαση!

Το Προεδρικό Διάταγμα έγινε… Υπουργική Απόφαση για τον Κυπαρισσιακό κόλπο
Υπουργική απόφαση για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου (ΦΕΚ Δ’ 141/24.05.2016) εκδόθηκε αργά χθες βράδυ από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη,


η οποία είναι βασισμένη στο προσχέδιο που είχε δώσει σε διαβούλευση το υπουργείο όλο το προηγούμενο διάστημα με στόχο την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Το σημαντικό σημείο, που ήταν και αντικείμενο συζήτησης στην ευρεία σύσκεψη που διεξήχθη στον Πύργο στις αρχές Απριλίου, παρόντος του κ.Τσιρώνη, είναι το όριο αρτιότητας στη δόμηση, το  οποίο παρέμεινε στα 20 στρέμματα.

Παρά το περασμένο της ώρας, η πρώτη αντίδραση ήρθε από «κύκλους» του δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας, οι οποίοι προανήγγειλαν κινητοποιήσεις εξαιτίας της έκδοσης της υπουργικής απόφασης, κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό.

Η κίνηση προκαλεί ερωτηματικά, ωστόσο η πιθανότερη ερμηνεία που μπορεί να δοθεί, αφορά τις οικοδομικές άδειες στις Θίνες Κυπαρισσίας του δήμου Τριφυλίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έληξε η τριετία αναστολής των οικοδομικών αδειών –η τελευταία παράταση δόθηκε τον περασμένο Ιούνιο επί υπουργίας Λαφαζάνη- και το πιθανότερο είναι η υπουργική απόφαση να εκδόθηκε προκειμένου να αποτραπεί η επανέναρξη των οικοδομικών εργασιών.

Ο κ.Τσιρώνης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στου στην παραλία της Ελαίας στις αρχές του Απριλίου, είχε τονίσει ερωτώμενος σχετικά ότι «υπάρχουν νομικά εργαλεία που το λύνουν το θέμα αυτό»,  εννοώντας την εκ νέου άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ανέγερσης κατοικιών στην περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή πρόκειται για εκτίμηση και όχι πληροφορία, σήμερα αναμένεται να προκύψει επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου
Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top