26 Ιουν 2016
0 σχόλια

Ηλεία: "Πνίγηκε" η Βουπρασία – Ολοκληρωτική καταστροφή για τους αγρότες

"Πνίγηκε" η Βουπρασία – Ολοκληρωτική καταστροφή για τους αγρότες
Εικόνες του 2011 θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί από χθες το απόγευμα στον κάμπο της Ηλείας.


Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή της Βουπρασίας, “έπνιξαν” τα πάντα σε ό,τι αφορά τις αγροτικές καλλιέργειες.

Τα βασικά προϊόντα της περιοχής φαίνεται πως χάθηκαν κάτω από το νερό και οι αγρότες δεν μπορούν να πιστέψουν το νέο χτύπημα του καιρού που ήλθε μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και μάλιστα τρεις ημέρες μετά από ένα πολυήμερο κύμα καύσωνα.

Οι βροχές στον κάμπο της Ηλείας ξεκίνησαν με ένταση από τις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου. Έως το βράδυ το σύνολο των καλλιεργειών βρισκόταν κάτω από το νερό.

Οι αγρότες κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή για το πρώιμο, μεσοπρώιμο και όψιμο καρπούζι, το πεπόνι, τη βιομηχανική τομάτα, αλλά επίσης για τα κηπευτικά και πολλές άλλες καλλιέργειες της εποχής.

Σήμερα και μετά την υποχώρηση της κακοκαιρίας αναμένεται να φανεί και να εκτιμηθεί η ζημιά στις καλλιέργειες.

Ωστόσο επειδή υπάρχει ο φόβος της μη αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ λόγω απρόβλεπτων και εκτός εποχής πλημμυρών, ήδη οι αγρότες κινητοποιούνται για να δουν πως θα στηριχθούν.

Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Τραγανού στις 7 το απόγευμα παρουσία των βουλευτών του νομού και άλλων αυτοδιοικητικών παραγόντων ώστε να υπάρξει άμεση κινητοποίηση προς τους αρμόδιους φορείς για την αποζημίωση των αγροτών.

Πηγή1: ilialive.gr
Πηγή2: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top