24 Ιουν 2016
0 σχόλια

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε ποταμό και δάσος Νέδα, Θολό και Επικούρειο Απόλλωνα

Απαγόρευση κυκλοφορίας
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος έχοντας υπόψη:


1. Τις διατάξεις του Νόµου 3013/ΦΕΚ102/01-05-2002 περί αναβάθµισης της Πολιτικής Προστασίας και λοιπές διατάξεις.

2. Την υπ αρ. πρωτ.: 2648/08-04-2016 Εγκύκλιος της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας, « Σχεδιασµός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιµετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2016».

3. Την οµόφωνη απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) στην συνεδρίαση της 25-04-2016.

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι

Την υλοποίηση της απόφασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας(Σ.Ο.Π.Π) κατά την συνεδρίαση της 26-03-2015, για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχηµάτων κ.λ.π. σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νοµού Ηλείας,

από τις 9 κάθε βράδυ έως τις 6 το πρωί και για το διάστηµα από 10-06-2016 µέχρι την λήξη της αντιπυρικής περιόδου

στις 31-10-2016, όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν εκδήλωση πυρκαγιάς, (επίπεδο 4 & 5 του χάρτη πρόβλεψης υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς της ∆νσης της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας), ως εξής:

2. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχηµάτων και της παρουσίας πολιτών(όσο αφορά τη Φιγαλεία) το ίδιο χρονικό διάστηµα (10/06/2016 µέχρι και 31/10/2016) και ώρες (από 21.00 µέχρι 06.00):

- στο ∆άσος Νέδα - Φιγαλεία
- στο ∆άσος Θολό - Φιγαλεία
- στις δασικές περιοχές των ποταµών Νέδα - Φιγαλεία
- o Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα - Φιγαλεία

Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι εθνικοί, επαρχιακοί και ασφαλτοστρωµένοι δηµοτικοί δρόµοι, καθώς επίσης εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών, οι έχοντες εργασία και οι παρόδιοι κτηµατίες.

Ενηµερώνονται οι πολίτες ότι από 10/06/16 µέχρι και 31/10/16 υπάρχει ενδεχόµενο ελέγχου, από εξουσιοδοτηµένα όργανα (Πυροσβεστική – Αστυνοµία – Στρατός – ∆ασαρχείο) και γι’ αυτό παρακαλούµε για τη συνεργασία τους, ώστε η κοινή αντιπυρική προσπάθεια να έχει θετικό αποτέλεσµα.

ΕΠΙΣΗΣ

1. Η πραγματοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στις προαναφερόμενες περιοχές, κατά τη διάρκεια των ωρών απαγόρευσης, απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα μέτρα πυρασφάλειας που από αυτή κρίνονται αναγκαία.

2. Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων, ως και τα οχήματα παροχής βοηθείας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.

3. H εφαρμογή της απόφασης ανατίθεται στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, στις Δασικές και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες με περιοχή ευθύνης τους Δήμους των αντίστοιχων περιοχών.

4. Οι Δήμοι που στην περιοχή ευθύνης τους υπάγονται οι περιοχές που θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, πρέπει να μεριμνήσουν για την τοποθέτηση σχετικών πινακίδων για την ενημέρωση των δημοτών τους.

5. Οι τοπικές ομάδες πυρασφάλειας, πρέπει να εντάξουν στις περιπολίες τους & τις περιοχές όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν εκδήλωση πυρκαγιάς, (επίπεδο 4 & 5 του Χάρτη πρόβλεψης υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς της Δ/νσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας).

6. Οι παραβάτες της απαγόρευσης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Καλούμε τους πολίτες της Ηλείας να συνδράμουν στην προσπάθεια των κρατικών αυτοδιοικητικών αρχών και των εθελοντικών οργανώσεων, για την αντιπυρική προστασία του Νομού.

Θάνος Χουλιάρας - #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

Δείτε ακόμη: Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων σε δάση και ευπαθείς περιοχές της Ηλείας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top