25 Ιουλ 2016
0 σχόλια

ΕΝΦΙΑλτης για ιδιοκτήτες ακινήτων - Κόβονται οι απαλλαγές, αυξάνεται ο φόρος

ΕΝΦΙΑλτης για ιδιοκτήτες ακινήτων
Χάνουν τις απαλλαγές χιλιάδες άνεργοι, φοιτητές, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία.


Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνει και η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, με την πρώτη από τις πέντε συνολικά δόσεις να γίνεται απαιτητή από τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρμόδιες Αρχές περιμένουν οδηγίες από το υπουργείο Οικονομικών για τις παραμέτρους εκκαθάρισης και κυρίως για τον υπολογισμό της αξίας των αγροτεμαχίων.

Σημειώνεται ότι τα αγροτεμάχια μετρούν φέτος για πρώτη φορά στον υπολογισμό και, σε συνδυασμό με την αύξηση του φόρου στα οικόπεδα, την κατάργηση της έκπτωσης 20% στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα,

τον φόρο στα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των επιχειρήσεων και τη μείωση του αφορολόγητου από τα 300.000 στα 200.000 ευρώ, στην κυβέρνηση επικρατεί νευρικότητα για τον «λογαριασμό» που θα βγάλει η εκκαθάριση.

Η κυβέρνηση τοποθετεί τα έσοδα των βεβαιωμένων φόρων ακινήτων στα 3,3 δισ. ευρώ, ωστόσο, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων το ποσό θα εκτιναχτεί στα 4 δισ. ευρώ.

Με εγκύκλιο συνυπολογίζονται στο εισόδημα τα πρόσθετα εισοδήματα τα οποία φορολογούνται με ειδικό τρόπο ή είναι αφορολόγητα.

Έτσι πάνε περίπατο οι απαλλαγές για τις ειδικές κατηγορίες πολιτών που σε ό,τι αφορά στα ακίνητα δεν θα έχουν καμία ειδική μεταχείριση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης έσπευσε άλλωστε να υπενθυμίσει ότι έχουν ξεκινήσει οι δοκιμαστικές εκκαθαρίσεις και ότι η εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί κατά 99,9% μέσα στον Ιούλιο έτσι ώστε ο φόρος να καταβληθεί σε 5 δόσεις.

Στόχος όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών είναι, έως τις 31 Ιουλίου, να έχουν εκδοθεί και να έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα ΤΑΧΙSNET, πάνω από 6.000.000 εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ ώστε οι φορολογούμενοι να έχουν το δικαίωμα να εξοφλήσουν τα ποσά του φόρου ακινήτων σε πέντε μηνιαίες δόσεις, από τον Αύγουστο έως και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Πηγή: parapolitika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top